FeaturedKIBRIS

AB Burs Programı etkinliği yapıldı

AB Burs programı çerçevesinde 2019-20 akademik yılı başvuru çağrısı için dün yoğun katılımlı bir etkinlik düzenlendi.

Merit Lefkoşa Otel’de 16.30 – 18.00 saatleri arasında yer alan etkinliğe paydaşlar ve potansiyel adayların ve ilgi duyan 100’ün üzerinde konuk yer aldı.

Etkinliğin ardından başvuru çağrısı Şubat ayının son haftasında resmi olarak açılacak ve tüm potansiyel adaylar belirlenen süre içinde başvuru yapma fırsatını elde edecek. Başvuru rehberi dahil başvurularla ilgili tüm bilgilere www.abburs.eu web sitesinden ulaşılabilecek. Başvurular https://apply.abburs.eu adresindeki başvuru portalı üzerinden online olarak yapılacak.

Programın Kıbrıs Türk toplumunda mümkün olduğunca geniş şekilde duyurusunun yapılması için geniş çaplı bir tanıtım kampanyası yürütülecek. Kampanyada okullar ve kamu için bilgilendirme seminerleri ve aynı zamanda danışma toplantıları yer alacak. Ayrıca 13 Mart 2019 tarihinde ara bölgedeki Goethe Enstitüsü’nde Avrupa’da Eğitim günü düzenlenecek.

Bu yıl Burs Programında bazı değişiklikler de yapılacak. En zorlayıcı olanı Birleşik Krallık’a gidecek olan öğrenci sayısına bir sınır getirilmesi olacak. Bu değişiklik adayların diğer AB ülkelerini tanımaları için müthiş bir fırsat sunacak.

 


Benzer Haberler

Öğrenci belgesini sahteleyen kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Çatalköy’de iş kazası!

Voice Kıbrıs Haber

Gönyeli ve Mağusa’da kaza: 2 sürücü tutuklandı, 1 kişi yoğun bakımda!

Voice Kıbrıs Haber

Meyvecilikte yeni uygulamalarla ilgili eğitim

Voice Kıbrıs Haber

Küresel piyasalar Fed’e ilişkin beklentilerle pozitif seyrediyor

TAK

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (7 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber