KIBRIS

YKS için adaylara uyarılar

Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi, 30 Haziran Cumartesi ve 01 Temmuz  Pazar  yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) hakkında adaylara dikkatli olması uyarısında bulundu.

Daire’den yayımlanan bildiride, birinci oturum olan Temel Yetenek Testi (TYT)’nin 30 Haziran Cumartesi; ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi (AYT)’nin 1 Temmuz Pazar yapılacağı, birinci ve ikinci oturumun 10:15’de başlayacağı, üçüncü oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT)’nin de 1 Temmuz Pazar günü, 15.45’te başlayacağı belirtildi.

UYARILAR

Bildiriye göre, adaylar bir ve ikinci oturum için saat 10.00’dan sonra, üçüncü oturum için ise 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Bu nedenle sınavlara katılacak adayların zamanında sınav binalarında hazır olmaları gerekiyor.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, adayların sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemlerinin tamamlanmadığı, öğrencinin sınava gireceği yer bilgisini gösteren Sınav Giriş Belgelerine  ÖSYM’nin  http://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri girilerek erişilebileceği belirtildi.

SINAVA GİRİŞ BELGESİ

Sınava Giriş Belgesi üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunuyor. Adaylar sınavın ilgili oturumuna ait Sınav Giriş Belgesini mutlak surette yanlarında bulundurmalıdır.

Bina girişinde yoğunluğa yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri ve sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmalarının, sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından

Kaynak: TAK



Benzer Haberler

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı

TAK

Hız tespit kamerası cezalarının tebliği için ihaleye çıkıldı

Voice Kıbrıs Haber

Bakanlar Kurulu et ithalatına izin verdi ve vergi muafiyeti kararı aldı

TAK

İsias Otel bilir kişi raporu 9 Eylül Üniversitesi’nde

Voice Kıbrıs Haber

3 inşaattan elektrik kablolarını söküp çaldılar

Voice Kıbrıs Haber

Demirhan’da hırsızlık yaptığı tespit edilen 4 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber