Kültür Sanat

İskele Belediyesi, Kültürlerin Kaynaşması Etkinliği’ne ev sahipliği yapacak

İskele Belediyesi 1 Nisan Pazar günü Kültürlerin Kaynaşması Etkinliği’ni 3’üncü kez düzenleyecek.Lütfiye Özipek konserinin de yer alacağı etkinlikle ilgili olarak İskele Avcılar Birliği lokalinde basın toplantısı düzenleyen İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, etkinliğe Türkiye’nin yanı sıra Birleşik Krallık, Kazakistan, İran, Yemen, Libya, Nijerya, Türkmenistan, Afrika ve Ürdün mutfağına ait lezzetler ve kültürler olacağını söyledi.

Birçok farklı kültürün aynı çatı altında toplanacağını kaydeden Sadıkoğlu, etkinliğe olan ilginin her yıl artarak devam ettiğini söyledi.

Sadıkoğlu, festivalin açılış törenine Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Tufan Erhürman’ın da katılacağını kaydederek herkesi etkinliğe davet ederek konuşmasını tamamladı.

3’üncü kez düzenlenecek olan kültürlerin kaynaşması etkinliğinde Lütfiye Özipek, Grup Rast, Grup Oldies, Grup Karadeniz, Grup Cousin, Mağusa Müzik Bant ile Mustafa Eralp Kutbittin konser verecek.

Çeşitli dans gösterilerinin gerçekleştirileceği etkinlikte çocuklara yönelik olarak aktivitelerin yer aldığı Çocuk sokağı da oluşturulacak.

Gün boyu devam edecek olan etkinlikte yüzün üzerinde stant kurularak yöresel lezzet ve el işleri satışa sunulacak.



Benzer Haberler

Ayten Gökçer hayatını kaybetti

NTV

32. Devlet Fotoğraf Yarışması’na 55 kişi 1091 fotoğrafla katıldı

TAK

Eklektik Manifest – Lefkoşa Bienali’ne Giriş Projesi açılış etkinliği gerçekleşti

TAK

“2. Lefkara Edebiyat Şöleni” başlıyor

TAK

“1. Üreten Kadınlar Sergisi” Girne’de sanatseverlerle buluştu

TAK

20. Kıbrıs Tiyatro Festivali 17 Mayıs’ta perdelerini açıyor

TAK