FeaturedKIBRIS

Arıklı “Toplu taşımacılık izni vermedim”


Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, toplu taşımacılık konusunda kendisinin bugüne kadar hiç izin vermediğini, verilen bazı izinlerin de iptal edildiğini söyledi.

Arıklı, şu anda bir yasal düzenleme yapıldığını ve izinlerin hangi kriterlere göre verileceğinin yeniden belirleneceğini belirtti.

Meclis’te konuşan Arıklı, Taşımacılık ve T izinleriyle ilgili eleştirilere de değindi. Arıklı, İtiraz Kurulu’nun bağımsız bir kurul olduğunu belirterek, görev ve yetkilerini sıraladı. İtiraz Kurulu’nun 3 konuda izin verdiğini, bunların taşıma ve T izinleri ile alakası olmadığını dile getiren Arklı, İtiraz Kurulu’nun her toplantısının ardından doğru olmayan söylemler yapıldığını kaydetti ve CTP Genel Başkanının da bu konulara atladığını söyledi.

Taşımacılık işi yapan herkesin izin alması gerektiğini dile getiren Arıklı, bu işlerin birilerinin tekelinde olmaması gerektiğini belirtti.

Toplu taşımacılığın realite olduğunu ve bazı kişilerin bu işten ciddi rant sağladığını dile getiren Arıklı, bu işi yapan kişilere izin verilmesi gerektiğini kaydetti.

Toplu taşımacılık konusunda kendisinin bugüne kadar hiç izin vermediğini, verilen bazı izinlerin de iptal edildiğini kaydeden Arıklı, şu anda bir yasal düzenleme yapıldığını ve izinlerin hangi kriterlere göre verileceğinin yeniden belirleneceğini belirtti.


Benzer Haberler

Süleyman Serkan Gezmen’in ölüm sebebi araştırılıyor

Voice Kıbrıs Haber

Mağusa ve Lefkoşa-Güzelyurt Anayolu’nda kaza: Aracın çarptığı yaya yaralandı

Voice Kıbrıs Haber

Serdaroğlu “KKTC’de bugün itibariyle yoksulluk sınırı 58 bin 986 TL”

Voice Kıbrıs Haber

Meteoroloji Dairesi “Fırtınamsı rüzgar bekleniyor”

Voice Kıbrıs Haber

Sertab Erener 21 yıl sonra Eurovision’da sahne aldı

Voice Kıbrıs Haber

Anneler Günü 12 Mayıs Pazar günü kutlanacak

TAK