FeaturedKIBRIS

Polis Genel Müdürlüğü, Alav cinayetinin ardından yaşanan süreçle ilgili açıklama yaptı

Polis Genel Müdürlüğü , Ayça Alav’ın cinayet zanlılarının yakalanmasında Müdürlük tarafından hiç kimsenin, kanunsuz bir fiil veya müdahaleye yönlendirilmediğini açıkladı.

Polis Genel Müdürlüğü, Lefkoşa’da Ayça Alav’ın iş yeri içerisinde öldürülmesinin ardından yaşanan süreç hakkında basın açıklaması yayınlandı.

Açıklama şöyle :
“İşlenen cinayetin hemen ardından, cinayet zanlılarının kanunsuz yollardan GKRY Bölgesine kaçtıklarının öğrenilmesi üzerine, Polis Genel Müdürlüğü tarafından resmi olarak İki Toplumlu Suç ve Suçlarla İlişkin Bilgi Değişimi Ofisi kanalı ile GKRY yetkililerinden bilgi istenmiş ancak, bugüne değin hiçbir resmi cevap alınamamıştır.
GKRY Bölgesinde bulunan zanlıların yeniden sınır ihlalinde bulunarak KKTC üzerinden ada dışına kaçmak için girişimde bulunabileceklerinin öğrenilmesi üzerine, Güvenlik Güçlerince KKTC – GKRY sınır bölgelerindeki tedbirler artırılmış ve 8 Ocak 2024 tarihinde yeniden KKTC topraklarına giriş yapan zanlılar, Polis Genel Müdürlüğü Ekiplerince tespit edilerek sağlıklı şekilde ele geçirilmişlerdir.
Kamuoyu tarafından bilinmelidir ki, zanlıların yakalanması öncesi, esnası ve sonrasında;
Polis Genel Müdürlüğü tarafından hiçbir kimse, kanunsuz bir fiil veya müdahaleye yönlendirilmemiştir.
Yapılan icraat sırasında, hiçbir surette KKTC sınırları dışına çıkılmamış ve GKRY topraklarına temas ve tecavüz edilmemiştir.
Yakalanan zanlılar haricinde, KKTC’de aranmakta olup GKRY Bölgesinde yaşayan hiçbir kimse KKTC topraklarına geçmemiştir.
KKTC Polis Örgütü’nün hiçbir yetkilisi tarafından hiçbir kimseye para veya başka herhangi bir vaatte bulunulmamıştır.
Acımasızca işlenen ve toplumda infial yaratan Ayça ALAV cinayetinin ardından, GKRY Bölgesinde rahat bir şekilde dolaşan ve adadan kaçmak için girişimlerde bulunan zanlıların yakalanıp KKTC Makamlarına teslim edilmesi için GKRY yetkilileri tarafından bugüne kadar hiçbir girişimde bulunulmamasına rağmen, asılsız iddialarla KKTC Polis Örgütü’nün yasal sınır ve mevzuatlar çerçevesinde başarıyla gerçekleştirdiği icraata gölge düşürerek, toplum nazarında olumsuz algı yaratılmaya çalışıldığı gözlemlenmektedir.”



Benzer Haberler

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (14 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

İngiltere Kralı 3. Charles, askeri görevini Galler Prensi William’a devretti

TAK

Yer yer sağanak yağmur bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

“Yeni zanlılar ortaya çıkabilir”

Voice Kıbrıs Haber

Kayıp Otobüs Anıtı açıldı

TAK

DAÜ 26’ncı Bahar Festivali başlıyor

TAK