FeaturedKIBRIS

NATO ve savaş karşıtı kuruluşlar karşı zirve ve protesto düzenleme kararı aldı

14 Haziran’da gerçekleşecek olan NATO zirvesi sırasında dünya üzerindeki NATO ve savaş karşıtı kuruluşlar bir karşı zirve ve protesto düzenleme kararı aldılar.

Savaşa hayır – NATO’ya hayır” ağı yaptığı açıklamada 13 ve 14 Haziran tarihinde gerçekleşecek karşı zirve çerçevesinde toplantılar ve paneller organize edileceğini duyurdu.

14 Haziran’da Brüksel’deki NATO zirvesi sırasında gerçekleşecek protesto organizasyonunun da yer aldığı karşı zirveye Kıbrıs’tan katılımın, aynı zamanda “Savaşa hayır – NATO’ya hayır” ağı içinde ülkemizi temsil eden ilk ve tek hareket olan Kıbrıslılar Birliği tarafından olacağı duyuruldu.

Karşı zirvenin organizatörleri tarafından yapılan açıklamaya göre, Brüksel’de gerçekleşecek protestoları selamlama konuşması yapacak kişiler arasında Kıbrıslılar Birliği başkanı Oz Karahan’ın yanısıra İngiliz İşçi Partisi eski lideri Jeremy Corbyn, Tricontinental Enstitüsü yöneticisi Vijay Prashad, Uluslararası Barış Bürosu yöneticilerinden Joseph Gerson gibi önemli isimler yer almaktadır.


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK