FeaturedKIBRIS

“Yaz tatilinden feragat edilecek mi?”


Meclis Genel Kurulu’nda eğitimde yaz tatilinden feragat edilmesinin düşünülüp düşünülmediğinin sorulması üzerine Amcaoğlu, bu konuda yetkili sendikalarla görüşüldüğünü ve haziran ayı içerisinde eğitimin ilk etapta sarkıtılıp sınavları daha sonraki sürece atmayı hedeflediklerini kaydetti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, ilk hedeflerinin 2020-21 öğretim yılının sağlıklı şekilde tamamlanması olduğunu belirtti.

Basında internetten eğitim veren üniversitenin olup olmadığının sorulması üzerine Amcaoğlu, bu konuda Yükseköğretim Dairesi ve YÖDAK’ın gerekli işlemleri başlattığını, üst düzeyde istişare ettiklerini söyledi.

Eğitim takviminin tekrar sorulması üzerine Amcaoğlu, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi ile yapılan toplantıda 12. sınıfların açılması kararının alındığını ve 50 yaş ve üzeri aşılandıktan sonra bazı meslek okullarının önemli bölümlerinin de 45 yaş üzerindekilere aşılamanın tamamlanmasının ardından açılacağını kaydetti.

Bu çerçevede 2 bin 198 kişinin aşılanmasına ihtiyaç olduğunu açıklayan Amcaoğlu, hastalığın az seyrettiği bölgelerde okulların açılması konusundaki soru üzerine de Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin kararları doğrultusunda gerekenlerini yaptıklarını söyledi.

Voice Kıbrıs Haber



Benzer Haberler

Sanayiciden sağduyu çağrısı

TAK

Sterlin ve Euro hareketlendi

Voice Kıbrıs Haber

Zanlının 2 yerden daha hırsızlık yaptığı tespit edildi

Voice Kıbrıs Haber

KTEZO “Bütün bu toz duman içinde bu işten vurgun yapanlar hiç de az değildir”

TAK

Çavuş “Bu hafta 20 ton 880 kilogram et gelecek”

TAK

Naimoğulları “Hiçbir konuda uzlaşı yoktur, eylem devam ediyor”

TAK