FeaturedKIBRIS

Hristodulidis, Dostluk Forumu’na katıldı

Kıbrıslı Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, Atina’da düzenlenen “Dostluk Forumu” (Philia Forum) adlı görüşmeye katıldığı belirtildi.

Haravgi gazetesi ve diğer gazeteler, Kıbrıslı Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in bu çerçevedeki açıklamalarına geniş yer verdi.

Habere göre Atina’da, Yunanistan, Güney Kıbrıs, Mısır, Fransa, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn dışişleri bakanlarının katıldığı “Dostluk Forumu” çalışmasında mevkidaşlarıyla ortak açıklama yapan Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, bölgedeki istikrar ve refahı garanti altına alan ekiplerin vizyonun ileriye götürülmesi gerekliliğinden söz ederken anlaşmazlıkların da uluslararası hukuk zemininde çözümlenmesini istedi.

Hristodulidis, bu inisiyatifin amacının, herhangi bir kısıtlama olmaksızın olumlu bir yaklaşımla güvenlik, barış ve istikrar koşullarının pekiştirilmesi olduğunu söyledi.

Fileleftheros gazetesine göre Hristodulidis, çok taraflı görüşmede ele alınan konulardan da söz ederken tüm paydaşların ortak inancının, sorunların ve istikrarsızlık koşullarının sadece iş birliği ile çözülebileceği yönünde olduğunu belirtti.

TAK


Benzer Haberler

Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi açık artırma usulüyle satış yapacak

TAK

Çalışma nedeniyle bazı bölgelerde su kesintisi olacak!

TAK

Altın fiyatları hareketlendi!

NTV

Türkiye Ticaret Bakanlığı, İsrail’le ticaretin tamamen durdurulduğunu duyurdu

AA

Ürün fiyatları tarladan market rafına gelene kadar 3 kat artıyor

TAK

Uluslararası Film Festivali’nin jüri üyeleri belli oldu

TAK