FeaturedKIBRIS

Hristodulidis, Dostluk Forumu’na katıldı

Kıbrıslı Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, Atina’da düzenlenen “Dostluk Forumu” (Philia Forum) adlı görüşmeye katıldığı belirtildi.

Haravgi gazetesi ve diğer gazeteler, Kıbrıslı Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in bu çerçevedeki açıklamalarına geniş yer verdi.

Habere göre Atina’da, Yunanistan, Güney Kıbrıs, Mısır, Fransa, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn dışişleri bakanlarının katıldığı “Dostluk Forumu” çalışmasında mevkidaşlarıyla ortak açıklama yapan Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, bölgedeki istikrar ve refahı garanti altına alan ekiplerin vizyonun ileriye götürülmesi gerekliliğinden söz ederken anlaşmazlıkların da uluslararası hukuk zemininde çözümlenmesini istedi.

Hristodulidis, bu inisiyatifin amacının, herhangi bir kısıtlama olmaksızın olumlu bir yaklaşımla güvenlik, barış ve istikrar koşullarının pekiştirilmesi olduğunu söyledi.

Fileleftheros gazetesine göre Hristodulidis, çok taraflı görüşmede ele alınan konulardan da söz ederken tüm paydaşların ortak inancının, sorunların ve istikrarsızlık koşullarının sadece iş birliği ile çözülebileceği yönünde olduğunu belirtti.

TAK


Benzer Haberler

‘Gülşah Sanver Manavoğlu’nu kutlarız’

17 kişiye daha hayvan hibe edilecek

TAK

Saner: En iyisini yapmaya çalışacağız

İsrail askerleri gözaltına aldıkları Down sendromlu genci darp etti

Voice Kıbrıs Haber

Alayköy’de 64 kilogram kaçak et ele geçirildi

Güneyde vaka sayısı bin 57’ye yükseldi

Voice Kıbrıs Haber