CoronavirüsFeatured

Güney Kıbrıs’ta aşı yaptırmak isteyen Kıbrıslı Türkler için duyuru yayınlandı

AKEL , Güney Kıbrıs’ta Covid-19 aşısı olmak isteyen Kıbrıslı Türkler için nasıl başvurabilecekleri konusunda duyuru yaptı.
AKEL’in resmi sosyal medya hesabından yaptığı duyuru şu şekilde:
“COVİD-19 AŞISI İÇİN NASIL BAŞVURABİLİRSİNİZ?
Kıbrıs Cumhuriyeti Basın ve Enformasyon Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Cumhuriyeti yurttaşları ve Kıbrıs’ta yasal olarak ikamet edenlerden Ulusal Aşı Planı çerçevesinde aşılama için başvuruda bulunmak isteyenler aşağıdaki linkler aracılığıyla Sağlık Bakanlığı’nın ilgili talimatları doğrultusunda başvuruda bulunabilecekler.
GENEL SAĞLIK SİSTEMİNE KAYITLI OLANLAR
Örneğin: adanın güneyde yaşayan veya çalışan Kıbrıslıtürkler aşağıdaki link aracılığıyla ulaşabilecekleri İngilizce metinde belirtilen Sağlık Bakanlığı’nın talimatlarını uygulayarak başvuruda bulunup, kendi arzuladığı gün ve saatte aşılamanın yapılabilmesi için randevusunu COVID-19 Aşılama Portalı üzerinden ayarlayabilecekler.
GENEL SAĞLIK SİSTEMİNDE KAYDI OLMAYANLAR
Genel Sağlık Sistemine kayıtlı OLMAYANLAR (örneğin Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kontrolü altındaki bölgelerde ikamet etmeyen Kıbrıslıtürkler) aşağıdaki link aracılığıyla ulaşabilecekleri İngilizce formu doldurup, bu formla birlikte Kimlik Kartı veya Hastane Kartı kopyasını da ilişikte ekleyerek, [email protected] adresine elektronik posta yoluyla veya Prodromou 1 ve Heilonos 17, 1449, Lefkoşa adresindeki Sağlık Bakanlığı’na normal posta yoluyla göndererek veya Sağlık Bakanlığı Hastane Kimlikleri Dairesi’ne elden teslim ederek başvuruda bulunabilecekler.
İngilizce forma ulaşım linki:
BU BAŞVURUNUN YAPILMASININ ARDINDAN, Basın ve Enformasyon Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığı söz konusu talebin onayı ile ilgili kontrolü yaptıktan sonra, başvuru sahibinin COVID-19 Aşılama Portalı’na kayıt olma imkanını etkinleştirecektir.
Basın ve Enformasyon Bürosu açıklamasında, aşılama için yapılan başvurunun Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanıp onaylanmadığına dair başvuru sahibinin bilgilendirileceğini ve böylece başvuru sahibinin kendi arzuladığı gün ve saatte aşılamanın yapılabilmesi için randevusunu COVID-19 Aşılama Portalı üzerinden ayarlayabileceğini kaydetti.
Voice of the Island/AKEL

Benzer Haberler

HTKS’den Ercan’da grev uyarısı!

Voice Kıbrıs Haber

Maviş: “Sorunun değil çözümün parçası olma siyasetini sürdüreceğiz”

Voice Kıbrıs Haber

Büyükkonuk Eko Gün bu pazar

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (30 Nisan 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Bugün sağanak bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber