FeaturedKIBRIS

“Kritik yemek öncesinde ‘valizleri hazırlamamız’ söylendi”

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, “Crans Montana’daki kritik akşam yemeği öncesinde AKEL heyetine Kıbrıs’a dönüş için valizlerini hazırlaması söylendi” iddiasında bulundu.

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu RİK televizyonunda katıldığı programda Crans Montana’daki kritik akşam yemeği öncesinde Cumhurbaşkanı Anastasiadis’in delegasyonundan kendilerine Kıbrıs’a dönüş için valizlerini hazırlamalarının söylendiğini ilk kez açıkladı.
Kiprianu Crans Montana’da görüşmelerin çöküşü hakkında konuşurken ifşa ettiği bu konuda “Akşam yemeğinden önce, saat 17.00 civarında Cumhurbaşkanı’nın delegasyonundan bize telefon edilerek, Kıbrıs’a dönüş için valizlerimizi hazırlamamız söylendi. Hepimize telefon eden Viktoras Papadopulos’tu” dedi ve Crans Montana’daki görüşmelerin sonucunun yemekten önce değil, akşam yemeğinde yaşananlarla belli olduğunu da kaydetti.
Ayrıca görüşmelerin çökmesinin ardından, BM Genel Sekreteri’nin garantör güçler tarafından olumlu irade ortaya koyulduğundan söz ettiği raporuna hükümetin neden karşı çıkmadığı, hiçbir tepki göstermediği sorusunu dile getiren AKEL Genel Sekreteri Kiprianu Crans Montana’da yaşananlar hakkında BM ve AB tarafından söylenenlerle Cumhurbaşkanı tarafından söylenenlerin birbirlerinden farklı olduğuna da işaret etti.
Voice of the Island/AKEL


Benzer Haberler

YDP yeni Genel Sekreteri’ni belirledi

Voice Kıbrıs Haber

Emekliler Derneği’nde ücretsiz vücut analizi yapılacak

Voice Kıbrıs Haber

Özkunt Sosyal Sigortaları göreve çağırdı

Voice Kıbrıs Haber

Zaroğlu “Bayan Holguin evine dönmelidir”

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Zanlıdan kan örneği alındı

Voice Kıbrıs Haber