CoronavirüsFeatured

Tüm basın emekçilerinin dikkatine!

Basın Emekçileri Sendikası, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği KKTC Haber Kameramanları Derneği, 21:00-06:00 saatleri arasında tam sokağa çıkma yasağı ile ilgili açıklama yaptı.

Üç örgütten yapılan açıklama şu şekilde:

“Bakanlar Kurulu tarafından 30 Mart tarihinde alınan yeni karara göre 31 Mart tarihinden itibaren 21:00-06:00 saatleri arasında tam sokağa çıkma yasağı uygulanacaktır.

Daha önce alınan kısmi sokağa çıkma yasağı kararında olduğu gibi basın, çalışması gereken sektörler arasında yer alınmaktadır.

Buna göre basın kuruluşlarında görev yapan ve gece 21:00 sonrası görevde olan basın emekçilerinin, işyerlerinden görev belgesi almaları ve yanlarında bulundurmaları istenmektedir.

İçişleri Bakanlığı ve Polis yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler çerçevesinde, kamunun haber alma hakkının kesintiye uğramaması bakımından, görev amaçlı olması koşuluyla, Basın Kartı Komisyonu’nun vermekte olduğu basın kartının ibrazı yeterli olacaktır.

Bununla birlikte, Covid-19 virüsü ile mücadele çerçevesinde, görev amaçlı olmadıkça, tüm üyelerimiz ve basın emekçilerimizi de 21:00-06:00 arası uygulanacak tam sokağa çıkma yasağına uymaya davet ediyor ve “İşin olmadıkça evde kal, güvende kal” diyoruz.”

Voice of the Island

 

 



Benzer Haberler

Bir kişiyi darp etti, polis aracının camını kırdı!

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Komite 4 yasa tasarısını onaylayarak Genel Kurul’a sevk etti

TAK

Cinayete teşebbüs eden zanlının ceza-i ehliyetinin olup olmadığına bakılacak!

Voice Kıbrıs Haber

Eczacılar Birliği Başkanı Öksüz “Yaşadığımız ithamların hiçbirini hak etmedik”

TAK

Tuğcu “Kıb-tek Yönetim Kurulu elektrik faturalarının daha da artmasına yol açacak yeni bir adım atmaya hazırlanıyor”

TAK