FeaturedKIBRIS

“Polis örgütünün eli zayıflatılıyor”

Polis Örgütü 55’inci kuruluş yıldönümünü kutluyor…

Polis Örgütü’nün 55’inci yıldönümü dolayısı ile tören ve etkinlikler düzenlendi.

Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen resesiyonda konuşan Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu, özellikle organize suçlar ile narkotik ve Bilişim suçlarının önlenmesi için bir an önce yasaların çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Polis Örgütü’nün 55. kuruluş yıldönümü nedeniyle Polis Genel Müdürlüğü heyeti Atatürk Anıtına, Kıbrıs Türk Halkı’nın Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kabrini ziyaret etti.

Ziyaretler sırasında Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu anıtlara çelenk koydu ve saygı duruşunda bulunuldu.

Polis Örgütü’nün 55’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle Polis Genel Müdürlüğü’nün bahçesinde bir de resepsiyon düzenlendi.

Resepsiyona Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Başbakan Ersin Tatar, bazı bakanlar, askeri yetkililer ve polis aileleri katıldı.

Resepsiyonda konuşan Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu, polis örgütü olarak anayasa ve yasalardan aldıkları yetki ve halktan aldıkları büyük güçle günün 24 saati kamu düzeni ve insan haklarının korunması için büyük bir azim ve kararlılıkla görev yaptıklarını söyledi.

Polisin görevini yaparken gücünü yasalardan aldığını hatırlatan Polis Genel Müdürü Manavoğlu, özellikle organize suçlar ile narkotik suçlarının önlenmesi konusunda hazırlanıp ilgili makamlara gönderilen yasa tasarılarının bir an önce yasalaşması gerektiğini belirtti.

Bilişim suçları ile ilgili yasanın olmamasının, gelişen teknoloji karşısında polis örgütünün elini zayıflattığını da ifade eden Manavoğlu, bu gibi hayati önem taşıyan yasaların geçmesinin toplumun güvenliği için elzem olduğunu vurguladı. Resepsiyon, plaket takdimi ve kokteyl ile sona erdi.

(BRT)


Benzer Haberler

Telefonunda inceleme yapılmak istenen zanlı şifreyi vermedi

Voice Kıbrıs Haber

İhtiyat Sandığı’ndaki birikimlerin faiz oranı yükseldi

TAK

Gardiyan kundaklama şüphesiyle tutuklandı

TAK

Çavuşoğlu “Soruşturmayı durdurma gibi bir tavrımız yok”

TAK

İncirli “Sahte diplomaları tedavüle süren kamu çalışanları ortaya çıkarılmalı”

TAK

Paskalya Yortusu masası bu yıl daha pahalı

Voice Kıbrıs Haber