FeaturedKIBRIS

900 adet zeytin fidanı toprakla buluştu

Geçtiğimiz günlerde Kampus Rektörü Prof.Dr.Ömer Turan ve Kampus yönetiminin katılımlarıyla,kampüste üretilen 900 adet zeytin fidanı dikildi.

ODTÜ’den yapılan açıklama şu şekilde:

“ODTÜ’de ağaçlandırma, sadece çevresinde bir ekosistem oluşturan ve kimliğimizin bir parçası haline gelen bir gelenek değil ayni zamanda bu ağaçlandırma çalışmaları teknik olarak bu alanda birçok yeniliği barındırması ile de örnek olmuştur.

Klasik orman ağaçları yanı sıra hem yaklaşık 50 farklı ülke ve çok çeşitli kültürden gelen öğrenci ve personelin, ülke ve bölgemize özel bitki çeşitlerini tanıyabilmesi,ayrıca araziye uygun, yüzyıllardır bölgemize has doğal bitki örtüsü ile de örtüşen meyve ağaçlarının da dikimi yapılmaktadır. Bu meyve ağaçları ile ormana farklı anlam ve değer katmaktayız. Bu amaca uygun Akdeniz iklimi ve bölge toprağı ve bitki yapısına uygun zeytin fidanları temin edilmiş ve kendi imkanlarımız ile üretimi yapılarak çoğaltılmıştır. Bu kapsamda su tüketimi, erken yetişmesi, ürün-meyve kalitesi ve miktarı bakımından iyi anlamda fark yaratacağını düşündüğümüz iki farklı türden yaklaşık 900 adet zeytin fidanı üretilmiş ve arazimize dikilmiştir.”

 


Benzer Haberler

Havai fişek kullanımı mercek altında

TAK

8 kundaklama olayına karışan kişi tutuklandı

TAK

Afrodit yatağıyla ilgili öneri ikinci kez reddedildi

TAK

Kadınlar Konseyi’nin 49’uncu kuruluş yılında “Ayak İzleri” sergisi açıldı

TAK

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Üstel ve Yılmaz’dan Ankara’da narenciye için mutabakat zaptı

TAK