FeaturedKIBRIS

“8 jeneratörün 6’sı devre dışı, ülkeye yeterli enerji verilemiyor”

Kıb-Tek Genel Müdürü Dalman Aydın, Teknecik’teki arızanın giderilmesi amacıyla AKSA’dan hizmet alma kararı verildiğini açıkladı.

Akşam üzeri Teknecik Elektrik Santrali’ne giren AKSA ekiplerinin arızalı ve bakımı gerektiren jeneratörlerin devreye alınabilmesi için çalışmalara başladığını bildiren Aydın,

TAK muhabirinin sorusu üzerine açıklama yapan Dalman Aydın, Teknecik’te toplam 8 dizel jeneratör bulunduğunu, bunlardan birinin çalıştırılamaz durumda, 2 tanesinin devrede olduğunu, diğer 5 jeneratörün ise bakımsız olduğu için çalıştırılamadığını belirterek, ülkeye buna bağlı olarak yeterli enerji verilemediğini kaydetti.

Aydın, AKSA ile görüşerek halkın elektriksiz kalmaması adına girişim yaptıklarını ve hizmet aldıklarını belirterek, ekiplerin akşam üzeri santrale girdiklerini kaydetti.

Aydın, bir dizel jeneratörü daha devreye alma aşamasında olduklarını ifade ederek, amaçlarının bakım isteyen jeneratörlerin de bakımını tamamlayarak devreye almak olduğunu kaydetti.

Ülkenin elektriksiz kalmaması adına daha pahalı olan gaz türbinlerini de devreye soktuklarını anlatan Aydın, kısa sürede 3 dizel jeneratörü de devreye sokarak, halkın enerji ihtiyacını karşılamayı amaçladıklarını söyledi.

Aydın, El-Sen’in ise üyelerine Teknecik’te toplanma çağrısı yaptığını da sözlerine ekledi.


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber