FeaturedKIBRIS

“55-60 kişi civarında olanlara yarından itibaren imkan sağlanacak”

Meclis Genel Kurulu toplantısında, güncel konuşmalar yapıldı.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay da, benzincilere kredi konusunda yanıt verirken, benzin istasyonları ve benzincilerden, “sokağa çıkma yasağı varken kim benzin alacak” talep ve şikayeti üzerine, bu kredilendirme sürecine sonradan dahil edildiklerini anlattı, herhangi bir sektöre direkt bir tavır içinde olmadıklarını kaydetti.

Özersay, takipte olan kişi veya firmaların onaylanması süreci konusunda, mevzuat bağlamında herhangi bir ters dönem olması durumunda ise, Şahali’den bilgi alıp bu durumun değerlendirileceğini söyledi.

Özersay, koalisyon protokolü içinde bakanların birinci derece yakınları için bir takım düzenlemeler yapıldığını anımsatarak, bütün kriterleri yerine getirip de bu durumda olanlar için bir şey yapılmamasının da ayrı sıkıntıları olduğunu belirtti.

Kriterlerin esnetileceğini daha önce Meclis kürsüsünden dile getirdiğini, ancak sadece bir kişi için ayrıcalık yapıldıysa bunu araştıracağını ifade eden Özersay, Güneye geçişlerle ilgili yapılan eleştirileri de yanıtladı.
Devletin kendi üzerine düşenleri üsteleneceğini her fırsatta ifade ettiğini belirten Özersay, sosyal yardım tüzüğünde bir değişiklik yaparak, ihtiyaçlı kişilere bir dokunuş yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

Özersay, bugün eylem yapan kişilerle bir görüşme yaptıklarını, bunların içinde işini kaybetme durumuyla karşı karşıya olanlar bulunduğunu, ama herkesin aynı durumda olmadığını, 1 Temmuz’u bekleyemeyecekler için ise PCR imkanı sağlayarak, birkaç hafta Güney’de kalabilecek olanlara bir imkan yaratılacağını aktardı.

Ortaya koyulan talebin haksız olmadığını, çok olağanüstü bir durum olmaması halinde 1 Temmuz’da karantinasız olmak ve test imkanıyla Güneye geçişi açacaklarını dile getiren Özersay, öte yandan Kuzey’de işi olanların işlerini kaybetmemeleri için, 55-60 kişi civarında olanlara ise yarından itibaren imkan sağlanacağını aktardı. Özersay, bu kişilere PCR testlerinin yapıldığını söyleyerek, İngiliz yetkililerden bir sıkıntı çıkması halinde ise yapabilecekleri bir şey olmadığını kaydetti.

(TAK)


Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK