FeaturedKIBRIS

500 kilo sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Güney Kıbrıs’ta Polis Narkotik Şube (İKAN) ekibinin önceki gün, Larnaka’daki bir depoda 500 kilo sentetik uyuşturucu ele geçirdiği bildirildi.

Alithia gazetesi, polisten yapılan açıklamaya göre Gümrük Dairesi ile iş birliği içerisinde yürütülen operasyonda, “kristal madde” olarak adlandırılan ve 50 adet karton fiber varil içerisine saklanmış 500 kilo sentetik uyuşturucu tespit edildiğini yazdı.

Gazete, bu miktardaki bir “kristal madde” türü uyuşturucunun ilk kez ele geçirildiğini kaydederken, uyuşturucunun hava yoluyla geldiğinin belirlendiğini ve olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Öte yandan Fileleftheros gazetesi de, ele geçirilen uyuşturucunun “mefedron” olduğunu ve Hindistan’dan getirildiğini, ancak tedarikçilerin ve alıcıların kim olduğunun henüz tespit edilmediğini yazdı.

Polisin, uyuşturucu maddenin AB ülkesine götürülmek üzere önce Güney Kıbrıs’a getirildiğinden şüphelendiğini kaydeden gazete, 9 yıl önce de Güney Kıbrıs’a 100 kilo mefedron getirildiğini ve olayla ilgili 34 yaşındaki bir kişiye 14 yıl hapis cezası verildiğini


Benzer Haberler

Güneyden kuzey atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar “KKTC Doğu Akdeniz’de huzur ve güvenin anahtarı”

TAK

Hekimler Sendikası’ndan 28 Nisan “Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü” mesajı

Voice Kıbrıs Haber

“RFA Cardigan Bay” ve “Jennifer” Gazze’ye gitmek üzere Güney Kıbrıs’tan yola çıktı

TAK

Doç. Dr. Arif Akkeleş hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

13 kilo uyuşturucu ile yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber