FeaturedKIBRIS

4’üncü Bağlıköy Eko Gün Etkinliği Bugün Yapılıyor

Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen 4’üncü Bağlıköy Eko gün etkinliği, yağmurlu havaya rağmen bugün yapıldı.

Etkinliğe katılan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, kendi kültürel değerlerimizin daha da belirgin hale gelmesi amacıyla bu tür etkinliklerin büyük önem taşıdğını söyledi.

Bu yıl Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi’nin finansmanıyla gerçekleştirilen etkinlik Köy Meydanı’nda yer aldı.

Etkinliğe Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı, Lefke Kaymakamı Halil Çorba, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, CTP Güzelyurt milletvekili Hüseyin Erçal ile vatandaşlar katıldı.

Etkinlik, Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri Derneği Başkan Yardımcısı Taner Kerimoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı.
Kerimoğlu, amaçlarının Bağlıköy’ü bir marka haline getirip farkındalık yaratmak olduğunu belirterek, Bağlıköy’ün kendine özgü mimari yapısı, doğası ve yerel tatlarını ziyaretçilerle paylaşmak istediklerini söyledi.

Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Perihan Aziz, bir grup gönüllü olarak 4 yıl önce unutulmuş bir değeri canlandırmak ve ekonomiye kazandırmak için yola çıktıklarını anlatarak, Bağlıköy’de daha yapacak çok işleri olduğunu ve elbirliğiyle, gereken destekleri alarak köyü geleceğe taşımak istediklerini vurguladı.

Bağlıköy Muhtarı Coşkun Ersev de, Muhtarlığın köydeki dernekle birlikte çalışıp köyü hak ettiği değere kavuşturmak istediklerini kaydederek, Bağlıköy’ü daha da güzelleştireceklerini belirtti.

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya da eko turizm ve tarımın Lefke’nin üye olduğu cittaslow ağında büyük yer tuttuğunu anımsatarak, Bağlıköy’ün bu anlamda Lefke bölgesine büyük değer kattığını ifade etti.

Lefke Kaymakamı Halil Çorba da organizasyonu düzenleyen ve katkı koyan herkese teşekkür ederek, bu tip çalışmalarda gençlerin daha çok yer almasını arzuladıklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da konuşmasında, yağmurun organizasyonda bazı sıkıntılara neden olsa da, Kıbrıs için gerekli olduğunu söyledi ve her zaman yağmasını ve bereket getirmesini diledi.

Bağlıköy’e gönülden bağlı insanlar sayesinde köyün farklı bir anlam kazandığına işaret eden Akıncı, bu bağlılık sayesinde Bağlıköy’ün daha da güzelleşeceğini, eko gün vesilesiyle de iç turizm ve kültürel anlamda canlanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, “Kendi kültürel değerlerimizi daha da belirgin hale gelmesi ve bu topraklarda kök salışımızın, ilelebet var olacağımızın gerçeğinin pekiştirilmesi açısından bu tür etkinlikler çok önemlidir. Son yıllarda ülkenin birçok yöresinde bu tür etkinliklerin artmasının sevindiricidir”dedi.

Bağlıköy gibi küçük bir yerleşim yerinde büyük gayretlerle önemli gelişmeler kaydedildiğine vurgu yapan Akıncı, bu gelişmelerin her geçen yıl artarak devam ettiğini görmekten mutlu olduğunu kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Eşi Meral Akıncı stantları gezerek alışveriş yaptı, vatandaşlarla sohbet etti.

Gün boyunca sürecek etkinlikte, açılan stantlarda Kıbrıs’a özgü her türlü yiyecek, içecek ve el işi ürünler satışa sunuldu.

Etkinlikte, havanın müsait olduğu saatlerde müzik dinletileri ve dans gösterileri yapılması bekleniyor.


Benzer Haberler

278 sürücü süratli araç kullanmaktan rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

Park halindeki 2 araç alev aldı

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da uyuşturucu: 1 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

3 metre yükseklikten kayalıklara düşen şahıs yaralandı

Voice Kıbrıs Haber

Alkollü sürücü park halindeki araca çarptı

Voice Kıbrıs Haber

Girne, Alsancak ve Lapta’da yarın geniş bir bölgeye elektrik verilemeyecek

Voice Kıbrıs Haber