FeaturedKIBRIS

Deniz altından kabloyla elektrik getirilmesi…

Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Umut Öksüzoğlu KTHY, ETİ, Sanayi Holding, Saray Otel ve dahasını peşkeş çeken zihniyetin şimdi de Kıbrıs Türk toplumunun bir başka özvarlığı olan KIB-TEK’i de peşkeş çekmek için kolları sıvadığını savundu.

Öksüzoğlu, daha önce AKSA üzerinden bunu deneyen ancak hem emekçilerin, hem de toplumun dik duruşu karşısında geri adım atan bu zihniyetin aldığı talimatı yerine getirebilmek için her yolu denediğini iddia etti.

Umut Öksüzoğlu, EL-SEN Yönetim Kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, özellikle Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un deniz altından kabloyla elektrik getirilmesine yönelik girişimleri ve bu yönde yaptığı açıklamaların gelinen noktanın artık karar verme aşaması olduğunu net bir şekilde ortaya koyduğunu ifade etti.

“Ya ‘Biz yöneteceğiz’ diyeceğiz, ya da tam anlamı ile Türkiye’ye bağımlı olmayı kabulleneceğiz” İfadelerini kullanan Öksüzoğlu, EL-SEN olarak bağımlı olmayı reddettiklerini ve “Biz yöneteceğiz” dediklerini belirtti.

Toplumun da sendikalardan, siyasi partilerden ve sivil toplum örgütlerinden beklentisinin ortaya bu yönde irade koymak olduğunu kaydeden Öksüzoğlu, “Bu kavga varoluş kavgasıdır. Bu topraklara kök salmak, kendi evimizin efendisi olmak ve kurumlarımıza sahip çıkmak adına tüm ilerici kesimleri toplumumuz adına varoluş mücadelesi için kavga vermeye çağırıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“KABULLENMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”

Türkiye’den deniz altından kablo ile elektrik getirilmesinin tek amacının KIB-TEK’i kapatmak ve Kıbrıs Türk toplumunu tam anlamı ile Türkiye’ye muhtaç bırakmak olduğunu iddia eden Öksüzoğlu, bunu kabullenmenin mümkün olmadığını bildirdi.

Öksüzoğlu şöyle devam etti:

“KTHY sırtımızda yük dediniz ve yönetemeyip batırdınız. Şimdi bu toplum geçmişe göre çok daha pahalıya seyahat ediyor. ‘Rekabet için GSM operatörleri gerekli’ dediniz ve bu ülkeye 2 GSM operatörü getirdiniz.

Şimdi bu toplum geçmişe göre çok daha pahalıya konuşuyor. ‘Teknecik yetersiz, yatırım yapmak yerine bir özel şirketten hizmet alalım’ dediniz ve gidip AKSA ile alım garantili sözleşmenin altına imza koydunuz. Şimdi bu toplum geçmişe göre çok daha pahalıya elektrik tüketiyor. ‘Su Türkiye’den gelecek ve çok ucuza millete ulaşacak’ dediniz. Şimdi bu toplum geçmişe göre çok daha pahalıya su kullanıyor. ‘Ercan’ı özelleştirdik, vatandaşlarımız çok daha iyi hizmet alacak’ dediniz. Şimdi bu toplum Ercan’da geçmişe göre çok daha pahalıya uçak saatini beklemek zorunda kalıyor. Sırada ‘Deniz altından kablo ile elektrik getirip bunu topluma 25 kuruşa satacağız’ var. Bu yolla amaç KIB-TEK’i kapatıp Kıbrıs Türk toplumunu yok etmektir”

“MÜCADELE EDECEĞİZ”

Umut Öksüzoğlu, KIB-TEK’in kapatılmasına izin vermeyeceklerini ve mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Cuma günü saat 14.30’da Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) lokalinde toplantı olacağını hatırlatan Öksüzoğlu, tüm ilerici örgütleri toplum adına toplantıya davet ettiklerini de sözlerine ekledi.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Mahkemede söz alan zanlı “Anlaştığım madde eksik geldi”

Voice Kıbrıs Haber

Gardiyanoğlu “Kamuya 20 engelli daha istihdam edilecek”

TAK

Özersay “Yeni tutuklamaların yapılacağını düşünüyoruz”

TAK

KTOEÖS’ten şok eylem

Voice Kıbrıs Haber

7 yıl hapse mahkum edilen zanlı Türkiye’ye iade edilecek!

Voice Kıbrıs Haber