FeaturedKIBRIS

AÖA öğencileri eylemde

Atatürk Öğretmen Akademisi (AÖA) öğrencileri Lefke Avrupa Üniversitesi ile Akademi arasında 14 Temmuz’da imzalanan protokolün akademinin geleceğini tehlikeye attığını savundu.

Hazırladıkları pankartlarla Girne Kapısı önünde toplanan AÖA öğrencileri “akademi yürüyor direniş büyüyor” “Bu okul, bu halk satılık değildir” sloganları eşliğinde Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na yürüdü.

Atatürk Öğretmen Akademisi öğrencileri adına hazırlanan basın açıklamasını öğrencilerden Çisem Öğmen okudu.

Açıklamada, Eğitim Bakanı Özdemir Berova ile AÖA yönetim kurulunun aldığı bu kararın akademiyi karanlık günlere sürüklediği savunuldu.Protokole karşı her zamanki gibi mücadele etmeye devam edeceklerini belirten öğrenciler protokolün hemen iptal edilmesini talep etti.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil de Bakanlık önünde yaptığı açıklamda Atatürk Öğretmen Akademisi’nin en köklü kurumlarından biri olduğunu hatırlattı, Kıbrıs türk toplumunun laik, demokratik bir kişilik geliştirmesinde önemli işlev üstlendiğini söyledi.

AÖA’nın kapatılması için yıllardır çaba harcandığını savunan Elcil, şu anda da Lefke Avrupa Üniversitesi’nin Lefkoşa’da kampüs alma bahanesi ile Akademiyi işgal etmek için girişim başlattığını iddia etti.

Elcil “Kıbrıs Türk toplumuna ait bir kurumun kapatılması için yine girişim yapıyorlar ve grekçe olarak AÖA’nın diplomasının uluslararası alanda tanınmadığı, Lefke Avrupa Üniversitesi aracılığı ile tanınacağı gösteriliyor. Ancak Öğretmen Akademisi mezunları bugün İngiltere’de görev yapabilecek diplomaya sahiptir. İngiltere’deki kurumların tümü bunları tanıyor” dedi.

Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği eş başkanı Tuncer Özbahadır da öğrencilere destek verdi.


Benzer Haberler

Aracın çarptığı 21 yaşındaki yaya yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber