FeaturedKIBRIS

Davulcu: AÖA’nın kapatılmasını kabul etmeyeceğiz

Toplumcu Kurtuluş Partisi – Yeni Güçler (TKP-Yeni Güçler) Genel Başka Yardımcısı Mehmet Davulcu, Atatürk Öğretmen Akademisi ile Lefke Avrupa Üniversitesi (AÖA-LAÜ) arasında imzalanan protokolle (çifte diploma anlaşması) Atatürk Öğretmen Akademisi’nin (AÖA) kapatılma sürecinin yeniden başlatıldığını savundu.

Davulcu, yazılı açıklamasında, “AÖA ile LAÜ arasında imzalanan ve kamuoyuna her iki eğitim kurumunun öğrencilerine çift diploma alma hakkı sağlayacağı bildirilen protokolün yaşama geçmesiyle, LAÜ Eğitim Fakültesi öğrencilerinin AÖA mezunu öğretmen adayı olma hakkı mı verilecektir? Böyle bir durumun söz konusu olması durumunda sınavla öğretmen adayı alan AÖA’sinin ruhuna Fatiha mı okunmak isteniyor?” diye sordu.

LAÜ-AÖA arasında işbirliği protokolünün yapıldığı ve her iki eğitim kurumu öğrencilerine çifte diploma verilmesi sonucunu doğuracağı ifade edilen açıklamada, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’nın, protokolü,“AÖA’nin yapısını güçlendirmeye yönelik dönüm noktası” olarak değerlendirirken, AÖA Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Yaratan’ın; “bu yıl 25 sınıf öğretmenliği, 20 okul öncesi öğretmenliği için öğrenci alacağız. LAÜ’nün de 20 sınıf öğretmeni, 20 okul öncesi öğretmeni bize (özel sınavla öğrenci alan AÖA) gelecek. Eğitim düzenli bir hale gelecek” dediğini aktardı.


Benzer Haberler

Evlendiği kadının erkek olduğu ortaya çıktı!

NTV

“Shakespeare’in Hayaleti” oyununa Türkiye’den davet

Voice Kıbrıs Haber

Siyasi partiler diyaloğunun 35’inci yılında 35’inci barış fidanı Ledra Palace’ta dikildi

TAK

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Dünya Göçmen Kuşlar Günü’nde etkinlik düzenleniyor

Voice Kıbrıs Haber

2 zanlı cezaevine gönderildi!

Voice Kıbrıs Haber