FeaturedKIBRIS

Kıbrıslı sunucunun Facebook’a attığı fotoğraf olay oldu

facebook

Güney Kıbrıs yerel televizyon sunucusu ve oyuncu Melanie Steliou, bebeğini Larnaka Havaalanı’nda anne sütü ile emzirirken çektiği bir fotoğrafı yayınladığı için Facebook üzerinden eleştiri topladı.

Şikayetler, Facebook’un, fotoğrafın geçici olarak kaldırılmasına yol açarken Melanie, olumsuz ve bazıları cinsel nitelikteki negatif yorumlara mağruz kaldı. Facebook’un anne sütüyle besleme veya bir mastektomi sonucunu gösteren kadınların fotoğraflarını destekleme politikası bulunması üzerine kısa süre sonra fotoğraf yeniden görünür hale getirildi.

Söz konusu fotoğraf, Melanie’yi Larnaka Havaalanı’nda bebeğini emzirirken gösteriyordu ve anne sütü ile emzirmenin doğallığını ve aynı zamanda her zaman ve her yerde olabildiğince uygun olduğunu belirten bir başlık içeriyordu. Melanie’nin resime koyduğu başlık şu şekildeydi: ““#breastfeeding #ontheroad #mybabyishungry #bestfeelingintheworld Anne sütü ile emzirmenin en iyi yanı, yolda olduğunuzda sizinle bir şey almanıza gerek kalmamasıdır. Şişe yok, sterilize yok, formül yok … Evet, havaalanında emziriyoruz..”. Fotoğraf ilk olarak Melanie’nin çocuk istismarını ele alan bir konferansa katılması sonrasında Instagram’a yüklenmişti. Konferansa bebeğini de götüren Melanie, konferans esnasında bebeği acıkınca onu anne sütüyle emzirmeye başladı. Bunun üzerine arka koltuklarda oturan 2 kadın “Bu kadar insanın önünde emzirmekten utanmıyor mu?” ve “Gelmese daha iyi olurdu” şeklinde yorumlar yaptı. Birkaç gün sonra, Melanie oğluyla birlikte Larnaka Havaalanı’nda beklerken onu emzirmeye başlamış ve başlığı ekleyerek fotoğrafı çekip yüklemişti. Yapılan yorumlardan bazıları destekleyici olsa da, birçoğu Melanie’yi eleştirdi ve yorumlardan bazıları cinsel nitelikteydi. Melanie’nin açıklamasına gore bir adam “Göğüslerini göstermek istiyorsan emzirmek zorunda değilsin. Fotoğrafını çekip atsan daha iyi olur” şeklinde bir yorum yaptı. Ayrıca, anne sütü ile emzirmeyi destekleyen kadınların dahi Melanie’ye göğüslerini örtbas etmesi gerektiğini söylemeleri 41 yaşındaki sunucuyu şaşkınlığa uğrattı.

Çocuk doktoru ve Güney Kıbrıs Emzirme Derneği başkanı Eirini Paphiti Demetriou, çocuğu için çaba harcadığından dolayı Melanie’ye övgüde bulundu. Demetriou çağdaş toplumun annelerin toplumsal açıdan aktif olmasını gerektirdiğini ve çocukların sağlıklı büyümesini istiyorsak onların anne sütünden alıkoyulmaması gerektiğini söyledi. Güney Kıbrıs Sağlık Bakanı George Pamboridis ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada emzirmenin utanılacak bir tarafı olmadığını savundu.

Çeviri: Voice of the Island – Vedat Yıldırım

Kaynak: IN-CYPRUS


Benzer Haberler

Holguin Hristoduidis ile görüştü

Voice Kıbrıs Haber

Mağusa ve İskele’ye bağlı bazı bölgelerde elektrik kesintisi

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa’da hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Metehan’da gümrüksüz 30 kilo kuzu eti

Voice Kıbrıs Haber

Mağusa’da ve Girne-Alsancak çevre yolunda uyuşturucu!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar- Holguin görüşmesi tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber