FeaturedKIBRIS

Limasol’daki kaza 17 yaşındaki kızın hayatına mal olmuştu…

Güney Kıbrıs Lefkoşa Bölge Mahkemesi, ihmalkar sürüş yüzünden bir kişinin ölümüne neden olan Efi Irodotou’yu cezalandıracak.

Avukat Chris Triantafyllides, Irodotou’ya müsamaha gösterilmesi için Salı günü mahkemede savunmada bulundu. Triantafyllides, mahkeme’ye, davayla ilgili 2009 yılında gerçekleşen ilk duruşmada, Irodotou’nun sadece olay yerini terk etmekten suçlu bulunduğunu ve iki ay tecilli bir hapis cezasına çarptırıldığını hatırlattı.

Buna ek olarak, mahkemenin Irodotou’nun Yunanistan’da tutuklanması ve geri iade emri verilmesi üzerine bir itirazda bulunmadığını ve 8 Ocak’tan beri göz altında olması gerçeğini gözden geçirmesine dikkat çekildi. Irodotou, 27 Aralık 2007’de Limasol’daki 17 yaşındaki Emilios Ioannou’nun hayatına mal olan ölümcül kazaya neden olmaktan suçlu bulunmuştu. Irodotou mahkeme masrafları için 120 Euro ödedikten sonra, 3 yıllık bir süreyle ehliyetine el konulmuş ve 2 ay tecilli bir hapis cezasına çarptırılmıştı. Irodotou’nun dört suçun üç tanesinden beraat ettirilmesine rağmen dava 2011 yılında hilekarlık yapıldığı iddiaları doğrultusunda yeniden açılmıştı. Dava 2011’de yeniden açıldıktan sonra Irodotou mahkemeye çıkamamış, ailesi ile birlikte Yunanistan’a kaçmış ve daha sonra da tutuklanarak geri gönderilmişti.

Çeviri: Voice of the Island – Vedat Yıldırım

Kaynak: IN-CYPRUS

 



Benzer Haberler

Bostancı geçiş noktasında kaçak et: 1 tutuklu

Voice Kıbrıs Haber

Sahte öğrenci belgesi düzenleyen zanlılara 5 gün daha tutukluluk

Voice Kıbrıs Haber

Polisi görünce kaçan uyuşturucu zanlısı bir apartmanın çatı katında tespit edildi

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa’da 2 küçük kıza cinsel istismar iddiası!

Voice Kıbrıs Haber

10 gram uyuşturucuyla yakalanan zanlı teminata bağlandı

Voice Kıbrıs Haber

Eski kız arkadaşını darp edip, tehdit ettiği iddia edilen zanlı teminata bağlandı

Voice Kıbrıs Haber