FeaturedKIBRIS

Kıbrıs Rum faaliyetlerine gereken karşılık verilecek

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs’ın adanın açıklarında yürüttüğü hidrokarbon faaliyetlerine yönelik bir açıklama yaparak gereken karşılığın Kuzey Kıbrıs ile eşgüdüm içerisinde verileceğini söyledi.

Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle: 

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Ada’nın ortak sahibi olan Kıbrıs Türklerinin doğal kaynaklar üzerindeki asli haklarını gözardı ederek, Doğu Akdeniz’de tek taraflı olarak sürdürdüğü hidrokarbon faaliyetleri yakından takip edilmektedir.

Türkiye, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin bu sorumsuz adımlarına karşı gerekli uyarıları en başından bu yana yapmıştır.

Bu defa da, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin tek taraflı olarak verdiği sözde ruhsatlar çerçevesinde bir sondaj gemisi çalışmalarına başlamak üzere bölgeye intikal etmiştir.

Esasen, Kıbrıs Konferansı da dahil olmak üzere, Türk tarafının tüm iyi niyetli gayretlerine rağmen müzakere sürecinin sonuçsuz kalmasının ana nedeninin Rum tarafının kendini Ada’nın tek sahibi olarak görme anlayışı olduğu açıktır.

Türkiye gerek kendi kıta sahanlığındaki hak ve menfaatlerini korumakta, gerek Kıbrıs Türk tarafına desteğini sürdürmekte kararlıdır. Bu çerçevede, Rum tarafının Kıbrıs Türklerinin Ada’nın etrafındaki doğal kaynaklar üzerindeki meşru haklarını görmezden gelerek yürüttüğü tek taraflı faaliyetlerine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti ile eşgüdüm içerisinde gereken karşılık verilecektir.


Benzer Haberler

Feci kazada yaralananların isimleri açıklandı

Voice Kıbrıs Haber

Üreten kadınların eserleri sergilenecek

Voice Kıbrıs Haber

İstanbul Havalimanı’nda iniş takımları açılmayan uçak gövde üzeri iniş yaptı

NTV

Ercan- İskele anayolunda trafik kazası: 2 ağır yaralı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (8 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Hava az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu geçecek

Voice Kıbrıs Haber