FeaturedKIBRIS

May: Çözümü desteklemek için her şeyi yapacağım

Britanya Başbakanı Teresa May, Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras ile yaptığı telefon görüşmesinde, tüm taraflardan “liderlik ve esneklik” sergilemelerini isteğini tekrarladı.
Britanya Başbakanlık  Sözcüsü yaptığı açıklamada, Bayan May’in,   “bulunulan bu noktaya varılmasında, iki tarafın yapıcı rolünü överek, değerlendirilmesi gereken önemli bir fırsattan” söz ettiğini açıkladı.

Britanya Başbakanı “her hangi bir çözümün tüm taraflardan liderlik ve esneklik göstermelerini gerektirdiğini” belirterek, Britanya’nın “çözümü desteklemek için her şeyi yapacağını” duyurdu.

May’in Crans-Montana’ya gidiş olasılığı konusunda, Londra’daki hükümet kaynakları, Britanya’nın, “uygun” düzeyde temsil edilmesine hazır olduğu ve yeterince bir ilerleme kaydedilmesi konusunda ısrarlı olduğunu belirtiyorlar.

Diplomatik kaynaklar, Avrupa Bakanı Sir Alan Duncan’ın, Crans- Montana’ya geri dönüşünü, Britanya’nın diğer taraflar arasında mevcut farklıklar arasında köprü kurma çabasını güçlendirmeye çalışıyor olarak gördüklerini kaydediyorlar. “Kaynaklardan biri bunu, “Britanya, bilinen, eşit mesafe tutumunu korumaya devam ediyor” olarak nitelendirdi.

Pazartesi günü Bayan May’in Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de bir telefon görüşmesi yaparak, çözüm için ortaya çıkan bu “eşsiz” fırsatta esneklik göstermesi çağrısında bulunduğu hatırlatıldı.

 

Kaynak: CNA


Benzer Haberler

Erhürman “Göreceğimiz zarar, verdiğimiz zarara kıyasla daha fazla olacak”

Voice Kıbrıs Haber

Limasol’da olaylı paskalya gecesi… Maskeli gruplar yoldan geçen araçlara ve polislere molotofla saldırdı

TAK

Denetimlerde 1 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

En çok yağış 17 kilogram olarak kaydedildi!

TAK

Levent Şonya hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar, Gambiya Cumhurbaşkanı ile görüştü

TAK