FeaturedKIBRIS

4.5 G İçin Düğmeye Basıldı

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, düzenlediği basın toplantısında Bakanlığıyla ilgili Bakanlar Kurulu’nda alınan bazı önemli kararları açıkladı.

Bakan Dürüst, Bakanlar Kurulu’nda, 4.5 G teknolojisinin ülkeye getirilmesi için ihaleye çıkılmasına karar verildiğini söyledi.

4.5 G için çalışmaların başlatılacağını bu yöndeki çalışmaları Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu’nun yürüteceğini aktaran Dürüst, bunun için bir süreç gerekeceğini, 4.5 G açısından en önemli lisansın Telekomünikasyon Dairesi’ne ait olacağını belirterek, “Telekomünikasyon Dairesi’ni yeniden yapılandıracağız, daireyi özelleştirmeyeceğiz” dedi.

“Telekomünikasyon dairesini daha hızlı daha kaliteli bir noktaya ulaştırabilmek için yapılandırılmasını sağlayacağız”diyen Dürüst, bunu kamu – özel iştiraki olarak değerlendirdiklerini kaydetti.

Türkiye ile yapılan protokolde de dairenin yapılandırılmasının öngörüldüğünü belirten Dürüst, bunun için gelir paylaşımı yoluna gittiklerini ve kamu özel iştirakinin olması için düğmeye bastıklarını yineledi.

Dürüst, Telekomünikasyon dairesi çalışanlarıyla ilgili kaygılara da açıklık getirdi.

Bakan Dürüst, “Telekomünikasyon Dairesi çalışanları bizim namusumuzdur. Devletimizin hükümetimizin güvencesi altındadır. Hiçbir koşulda mağduriyet yaşamayacaklar. Özelleştirme yasası gayet açıktır. Ana omurganın devlette olduğu bütün fiber yapının devlette olduğunun altını çiziyorum” dedi.

Dürüst, “Ulusal Politikalar gözönünde bulundurularak fiber alt yapı yatırımlarında da sahibin devlet olacağını herkes bilmelidir.Kimsenin ürkmesine korkmasına gerek yoktur. Tel-Sen’i dışarıda bırakmaksızın hükümetin bu yönde kararlı olduğunu hep ifade ettik. Tel-Sen çalışanlarıyla birlikte bütün kararlar alınacak. Tüm uğraşımız kaliteli bir noktaya gelmesi içindir.Bizim için esas olan halka götürülecek hizmettir. Bütün ana omurga herkoşulda devlette kalacak.Bu bir açılımdır reformdur. Çok daha fazla erişim gücü artmış, maddi kaynakları artmış bir Telekomünikasyon Dairesi olacak ve herzaman varlığını koruyarak devletteki ağırlığını kaybetmeyecektir” dedi.

Bakan Dürüst, 4.5 G için bir ön hazırlık gerekeceğini, en az 1 yıl gibi süre gerekebileceğini ifade etti.

Bakan Dürüst, üçüncü operatör konusunda ise “üçüncü operatör ülkeye gelir yada gelmez bilemem. Ülkede rekabet koşulları için olmasını isterim. Merkezi ihaleyle değerlendireceğiz” dedi.

Bir soru üzerine 3 operatörün gelmesi durumunda baz istasyonlarının da o doğrultuda artacağını belirten Dürüst, ancak insan sağlığı noktasında gerekli ölçümlerin Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu tarafından düzenli yapıldığına işaret etti.

Dürüst, Tel-Sen’in kınama açıklamasıyla ilgili soruya da “bu konu üzerinde durmak istemiyorum. Gerekli açıklamaları yaptım ”dedi.

Bakan Dürüst, Toplu Taşımacılık Master Planı’nın da Bakanlar Kurulu’na sunulduğunu 1 kaç gün içerisinde bazı çalışmaların tamamlanarak kuruldan geçirileceğini belirtti.


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber