FeaturedKIBRIS

Bugün gözler Anastasiades’te olacak

Kıbrıs Konferansı BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in katılımı ile üçüncü güne başladı.

Konferansın üçüncü gününde, Rum Lider Nikos Anastasiades’in İngiltere’nin sunduğu öneriye vereceği karar sürecin geleceğini belirleyecek.

Rum Lider Nikos Anastasiades dün İngiltere’nin sunduğu ve görüşmelerde bundan sonra izlenecek yöntemle ilgili öneriyi değerlendirmek için ara istemişti. Kıbrıs Konferansı’nda dün gerçekleştirilen günün ikinci 5’li toplantısında, gelinen aşamada, sıkıntıların aşılıp ilerleme sağlanabilmesi için konuların bir paket anlayışı ile ilişkilendirilip ele alınması gündeme gelmişti.

Tüm 6 başlığı kapsayan bir paket anlayışı fikri yanında, değişik başlıklardan seçilecek belli başlı konuları içerecek mini paket anlayışı da masaya geldi. İngiltere tarafından masaya getirilen paket önerilerine Rum Lider Nikos Anastasiades dışında geriye kalan taraflar sıcak baktı.

Türk tarafı İngiltere’nin sunduğu her iki alternatife de açık olduğunu, kapsamlı çözüme gidebilmek için gelindiğini, siyasi karar verilmesini kolaylaştırabilecek bu yaklaşımları destekleyebileceğini ortaya koydu. Rum tarafı bu önerilere olumlu cevap veremedi ve bugüne kadar süre istedi. Bugün gözler Anastasiades’te olacak.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in de Crans Montana’ya gelmesi ile birlikte Anastasiades’in ayak sürümekten vazgeçmesi halinde Kıbrıs Konferansı’nın ivme kazanacağına ve çözüm odaklı görüşmeler yapılacağına kesin gözüyle bakılıyor


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK