FeaturedKIBRIS

Eğer herkes böyle düşünürse bir çözüm olabilir

çözüm

Yirmi Kıbrıslı Türk ve yirmi Kıbrıslı Rum işsiz genç, Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odası ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası tarafından uygulanan İki Toplumlu Karşılıklı Stajyerlik Programı çerçevesinde 31 Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum şirkete yerleştirildi. 
 

Tümü “Leading by Example” tarafından finanse edilen programın kapanış etkinliği bugün Lefkoşa’da ara bölgedeki İşbirliği Evi’nde gerçekleştirildi.
 
Mayıs 2015’te başlatılan proje Haziran 2017’de sona erdi. Projede 20 Kıbrıslı Rum ve 20 Kıbrıslı Türk meslek sahibi genç stajyerlik görevlerine yerleştirildi.
 
Projeyle, 20-35 yaş arası genç Kıbrıslılara diğer toplumda deneyim ve ileriki çalışma hayatlarında mesleki beceri kazandırmak, aynı zamanda diğer toplumda çalışma ve kültürel çevre edinme amaçlandı.
 
Etkinliğe, meslek sahibi gençlerle şirket ve örgütlerin temsilcileri katıldı.
 
Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odası Yöneticisi Leonidas Paschalides, iyi haberin, bazı şirketlerin masrafları kendileri karşılayarak staj dönemini uzatmaya karar vermeleri olduğunu, bazı şirketlerin de stajyerlere kadrolu iş teklif etmeleri olduğunu bildirdi.
Paschalides şöyle konuştu:
 
“Sanıyorum birlikte yapabileceğimizi ispatladık. Eğer herkes böyle düşünürse bir çözüm olabilir.”
 
“Avrupa Komisyonu’na teşekkür etmemiz gerekir. Çünkü projeyi finanse etmeselerdi stajyerlik dahil bu faaliyetler mümkün olmazdı.”
 
Kıbrıs Türk Toplumunda AB sivil toplumu destek Programı Başkanı Charlotte Goyon da konuşmasında, bu stajyerlik programının, Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum toplumlarından gençlere diğer toplumda deneyim kazanmaları için eşsiz bir şans verdiğini söyledi.
 
Bu stajyerliğin, yeşil hattın ötesinde iş fırsatlarını artırmayı kolaylaştırdığını ve anlayışı teşvik ettiğini ifade eden Goyon, bunun gençlerin kendi toplumlarında iş sektörüne katkıda bulunmanın önemli bir yolu olduğunu da kaydetti.
 
Charlotte Goyon, Avrupa Komisyonu’nun bu projeyi desteklemekten büyük memnuniyet duyduğunu vurguladı ve iki toplumun odalarını, yapıcı işbirliği, karşılıklı etkileşim ve kapsamlı bir çözüm için olumlu ortam yaratmaya katkı sağladıkları için kutladı.

 

Kaynak: CNA


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK