FeaturedKIBRIS

Kıbrıs’ta barış için yürüyorlar!

Kıbrıs’ta barış için yine Kıbrıslı gençlerin organizasyonu olan ve adada bir ilk niteliği taşıyan “The Big Hike by the Cyprus Coastline Hikers” etkinliğinde Limasol’un ünlü ‘Lady’s Beach’ Plajı’ndan start alan katılımcılar, bafın çıkışındalar.

George Koumandaris, Andreas Charalambous, Demi Papagior ve Asil Yahi’nin önderliğinde, toplam 10 kişiden oluşan ekip, Kıbrıs adası çevresindeki 648 kilometrelik sahil şeridini 27 günde tamamlamayı planlıyorlar. 7 Temmuz’da tamamlanması beklenen yürüyüşün amacı ‘barış mesajı vermek’ olarak belirlenirken; ekip, günde ortalama 30 kilometrelik yolu yürümeyi planlıyor.

10 Haziran’da sabah saatlerinde başlayan yürüyüşün 3. gününde Limasol’un batısındaki Pissuri Plajı’na ulaşan ekip, buradan Baf yönündeki yürüyüşlerine devam ederek, Yeşilırmak bölgesinden itibaren kuzey sahil şeridine geçecekler.

Ekibe yol boyunca ilk yardım sağlayan bir araç eşlik ederken; ekip, geceleri ‘uygunluğa göre’ çadır ya da bölgedeki otellerde konaklayacak. 

 Ekibin Kıbrıslı Türk üyesi Asil Yahi, organizasyonun ‘barış’ mesajı vermek amacıyla gerçekleştirildiğini ve bir ilk olduğunu kaydederek, “Barış ortamının sağlanmasının mümkün olacağını göstermek adına Kıbrıslıların birlikte düzenleyeceği bir etkinlik olacak.” diye konuştu.

Son olarak etkinliğe katılmak isteyen herkesin günü birlik de olsa katılım formu doldurarak ekibe etkinlik bitene kadar katılma şanslarının olduğu açıklandı.

 

Katılım formu için tıklayın


Benzer Haberler

Meyvecilikte yeni uygulamalarla ilgili eğitim

Voice Kıbrıs Haber

Küresel piyasalar Fed’e ilişkin beklentilerle pozitif seyrediyor

TAK

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (7 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK