FeaturedKIBRIS

Çalışma hayatları iki dudak arası ‘hayır’ ile sonlanmayacak

Kıbrıs Türk Memur Sendikası (Memur-Sen), Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda bugün kamudaki geçici personelin kadrolanmasıyla ilgili yasa önerisinin komitede ivedilikle görüşülmesi için karar alınmasından memnuniyet belirtti.

Memur-Sen Başkanı Kaan Mındıkoğlu, yasa önerisinin hazırlanmasında emeği geçen Başbakanlık Müsteşarı ile hukukçularına ve yasanın görüşülmesinde ivedilik kararı alınması için oy veren tüm vekillere teşekkür etti. Mındıkoğlu, önerinin Meclis Genel Kurulu’nda yasalaşmasının da takipçisi olacaklarını kaydetti.

Mındıkoğlu yaptığı açıklamada, geçici memur istihdamının 2014 yılında Memur-Sen’in önerisi ile Cumhuriyet Meclisi tarafından kaldırıldığı ve bundan sonra istihdam yapılmadığını anımsatarak, fiilen çalışmakta olan geçicilerin çalışma koşulları ve özlük haklarında herhangi bir iyileştirme yapılmadığı gibi iş güvencelerinin de bir esasa bağlanmadığını kaydetti.

“Çalışma hayatları iki dudak arası ‘hayır’ ile sonlanmayacak”

Kaan Mındıkoğlu, “Yapılan çalışmalarda geçici memurların kadrolanmaları sağlanacak, iş güvenceleri gerçekleşecek ve çalışma hayatları iki dudak arası ‘hayır’ ile sonlanmayacak”  ifadelerini kullandı.


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber