FeaturedKIBRIS

Fotiu mahsurlar hakkında konuştu

Rum Başkanlığı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu, Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan “mahsur” olarak nitelendirilen Kıbrıslı Rumlar ve Maronitlerin, ata topraklarında kalmasının, hükümet politikasının temel hedefini teşkil ettiğini ve bu yöndeki çabaların sürdüğünü ifade etti.

Alithia gazetesi, Rum Başkanlığı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu’nun, “mahsurların” yaşadıkları köylerin muhtarları ile yaptığı toplantı sonrasında açıklamalarda bulunduğunu yazdı. 

Habere göre Fotiu, söz konusu muhtarlara, “mahsurlara ilişkin ileriye götürülen planlar” hakkında bilgi verdi.

Fotiu, hükümetin üç gidişat çerçevesinde hareket ettiğini, ilkinin, “mahsur” genç çiftçilere özel destek planı ve balıkçıklara ekonomik destek sağlanması olduğunu belirtti.

Fotiu açıklamasında ayrıca Rum Bakanlar Kurulu’nun geçtiğimiz hafta aldığı kararla, yıllık bütçesi 700 bin Euro olan  uygulamadaki planının ötesinde, çiftçilerin, balıkçıların ve tarımsal sanayinin desteklenmesi için de yıllık bütçesi 250 bin Euro olan yeni planın da onaylandığını ifade etti.

Fotiu, “mahsurların” ikamet ettiği evlerin bakım ve onarımdan geçmesi ile genç yaştaki çiftlere teşvikler sağlanmasının da planlar arasında bulunduğunu belirtti.


Benzer Haberler

4. Kozanköy Hellim, Pekmez, Pastelli Festivali 4-5 Mayıs’ta…

TAK

Kaymakamlık duyurdu, bölgeye girişler yasaklandı!

TAK

Geniş bir bölgede 5 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

BASS’tan Maliye Bakanlığı’na siyah çelenk

TAK

Borsa günü rekorlarla tamamladı

AA

5 kişinin karıştığı tecavüz olayında yeni gelişme!

Voice Kıbrıs Haber