FeaturedKIBRIS

İoanna Panayotu: Beşparmak’ların kurtarılması için Avrupa katkısı

Güney Kıbrıs Çevre Komiseri İoanna Panayotu’nun ofisinin, Beşparmak Dağları konusunda bir “yayın” hazırladığı haber verildi.

Fileleftheros gazetesi, Rum Çevre Komiseri Panayotu’nun, taş ocakçılığına son verilmesi ve çevre koruma önlemlerinin uygulanması için “işgal makamlarına baskı yapılması” amacıyla AP milletvekilleri ve yetkililerini bilgilendirmek için hazırlattığı söz konusu yayını AP Kıbrıs Ofisi Başkanı Andreas Kettis’e verdiğini yazdı.

Kettis’in, önümüzdeki Pazartesi günü Strazburg’da gerçekleştirilecek AP Genel Kurul toplantısı çerçevesinde, bahse konu yayını bizzat kendisinin Rum AP milletvekillerine vereceği yönünde Panayotu’ya güvence verdiği bildirildi.

Yayının, Beşparmak Dağları’nın çevre açısından sahip olduğu değere atıfta bulunduğunu kaydeden gazete, bahse konu yayının taş ocakçılığının bir etkisi olarak ortaya çıkan onarılamayacak hasarlara ve Beşparmak dağlarının korunması gerektiğine atıfta bulunduğunu yazdı.

Gazete, Beşparmaklarla ilgili yayının, Kuzey Kıbrıs’taki çevrenin, özellikle de Beşparmak sıra dağlarındaki morfolojinin muhafaza edilmesi ve türler ile yaşam alanlarının korunması için, uluslararası toplumdan faaliyette bulunmasını isteyerek, konuyu gündeme taşımak amacına sahip olduğunu da ekledi.

Gazete haberinde, “Beşparmakların Kurtarılması İçin Avrupa Katkısı İstiyorlar- Yasadışı Taşocakçılığıyla İlgili Yayın AP ve Avrupalı Yetkililere Dağıtılıyor” başlıklarını kullandı.


Benzer Haberler

“Amaç asgari ücreti haziran ayına sarkıtmaksa bunu asla kabul etmeyeceğiz”

TAK

ABD’de hava yolu şirketi 101 yaşındaki kadını uçuşa bebek olarak kaydetti

TAK

Küresel piyasalar Fed haftasına pozitif seyirle başladı

Voice Kıbrıs Haber

Brent petrolün varil fiyatı yüzde 0,73 düşüşle 87,56 dolar oldu

Voice Kıbrıs Haber

Bellapais İlkbahar Müzik Festivali Trio Konseri ile devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber

Orkide Yürüyüşü yapıldı

TAK