FeaturedKIBRIS

Cenevre için devam tarihi

Güney ve Kuzey Dışişleri bakanlığı heyetlerinin bugün Atina’da yapacağı ikili ilişkiler, bölgesel ve uluslararası konularla ilgili istişare toplantısında, Güvenlik ve Garantiler konusunun özü ve tarafların tezlerinin de ele alınacağı, bu çerçevede Cenevre konferansının devam tarihinin de görüşülmesinin beklendiği haber verildi.

Politis  “Cenevre Tarihini Kilitliyorlar… Bugün Türkiye ve Yunanistan Arasında Görüşmeler… Masada Güvenlik ve Garantiler” başlıklı haberinde, edindiği bilgilere dayanarak, Cenevre tarihinin 24 saat içerisinde netleşmesinin beklenmesi gerektiğine dikkat çekti.

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin de son günlerde  üç garantör ülke ile sürekli telefonla irtibat halinde olduğunu hatırlatan gazete, konferans tarihinin de Eide’nin telefon trafiğinden sonra açıklanmasının söz konusu olduğunu, hatta açıklamanın, Özel Danışman’ın Ankara ve Atina’ya yapacağı ziyaretler öncesinde olmasının yararlı bulunduğunu aktardı.

Gazete, Espen Barth Eide’nin, Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami ve Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis’le görüşmek üzere önümüzdeki hafta Ada’ya gelmesinin beklendiğini ancak öncesinde Ankara, Atina ve belki Londra’yı ziyaret edeceğini belirtti; iki müzakerecinin (Nami ve Mavroyannis) bugün görüşme yapmasın da muhtemel olduğunu yazdı.

Cenevre 2 konferansının, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in yurtdışından (12-14 Haziran’da Lübnan’da, 15’inde İsrail ile üçlü toplantı için Selanik’te olacak) dönmesinden sonra,  haziran sonuna doğru olabileceğini yazan gazete, 22-23 Haziran’da Avrupa Konseyi toplantısı, 25-27 Haziran’da da Ramazan Bayramı olduğunu hatırlattı.

Haravgi “Eide’nin Atina-Ankara-Lefkoşa Üçgeni Ziyareti… Müdahil Taraflardan Ortak Bir Belgede Anlaşması İsteniyor” başlıklı haberinde ise, henüz tarihi netleşmemekle birlikte önümüzdeki günlerde Ada’ya gelmesi beklenen Eide’nin , Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve müzakerecilerle ayrı ayrı görüşmeye başlayacağını ancak Akıncı-Anastasiadis-Eide  arasında herhangi bir ortak görüşme planlanmadığını yazdı.

Eide’nin, randevularını netleştirmek için şu anda Ankara, Atina ve Londra ile temas halinde olduğunu hatırlatan gazete, Cenevre konferansının yapılması konusunda şimdilik herhangi bir gelişme olmadığını ve herkesin, Eide’nin yapacağı hareketleri ve temaslarından çıkacak sonuçları beklemekte olduğunu kaydetti. 


Benzer Haberler

“Kendi tarafımızdaki genişletme işini önümüzdeki haftadan itibaren başlatacağız”

TAK

ABD’de TikTok anketi: Halk yasaklanmasını istiyor

NTV

Kıb-Tek’e 675 TL üzeri borcu olan abonelere uyarı

Voice Kıbrıs Haber

Küresel piyasalar Fed’in faizi sabit bırakma kararı sonrası karışık seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Öfke patlamalarının damar işlevini bozabileceği uyarısı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (2 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber