Sağlık

Kulak memesindeki çapraz çizgi ne anlama geliyor?

kulak

American Journal of Medicine’de yayınlanan yeni bir çalışma, tehlikede olduğunuzu size önceden gösterecek.

Daily Mail’de yer alan habere göre; 241 kişi üzerinde yapılan çalışmada kulak memesinde kıvrım olan kişiler felç geçirme riski ile karşı karşıya… Daha önce felç geçiren 241 kişinin bir araya getirildiği çalışmada, kişilerin dörtte üçünün kulak memesinde kırışıklık tespit ettiler.

Bunun sebebi ise şuna bağlanıyor; arterler tıkanırken felç riskini artırırken, kulak memesine de kan akışını azaltıyor. Bu durum da kulak memesinin esnekliğini yitirmesine ve çapraz bir şekilde kırışmasına sebebiyet veriyor.

İsrailli araştırmacılar, kulak memesi kırışıklığının da inmenin risk faktörleri arasına eklenmesi gerektiğini vurguluyor.

Güney Galler’de Aneurin Bevan Üniversitesi İnme Merkezi’nden Dr. Yaqoob Bhat, kulak memesindeki çapraz işaretin ileri yaş ile alakalı da olabileceğini belirterek, bazı çalışmalar, diyabet, hipertansiyon, iskemik kalp hastalığı ve periferik vasküler hastalık gibi kardiyovasküler risk faktörleri ile de ilişkisini göstermiştir. Bu yeni çalışma, kulaktaki kırışıklık ile inme riski arasında bir ilişki olduğunu gösteriyor ama daha fazla çalışmaya ihtiyaç var” dedi.

 

 

Benzer Haberler

Nöbetçi eczaneler (1 Mayıs 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Elektronik sigara kullanan gençler, kurşun ve uranyuma maruz kalıyor olabilir

Voice Kıbrıs Haber

Nöbetçi eczaneler (30 Nisan 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Nöbetçi eczaneler (29 Nisan 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Nöbetçi eczaneler (28 Nisan 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor

AA