FeaturedKültür Sanat

Dünya Kültürel Çeşitlilik Günü video kampanyası

Dayanışma Evi, “Dünya Kültürel Çeşitlilik Günü” için bir video kampanyası başlattı.

Lefkoşa’da bulunan Dayanışma Evi, dünyada 21 Mayıs’ta kutlanan “Diyalog ve Kalkınma için Dünya Kültürel Çeşitlilik Günü”ne yönelik farkındalık yaratmak amacıyla, Kıbrıs’taki çok kültürlülüğü hiç bir ayrım ve dışlama olmadan yansıtan bir video kampanyası hazırladı.

2001 yılında UNESCO tarafından Kültürel Çeşitlilik Evrensel Bildirgesi’nin kabul edilmesinin ardından, BM Genel Kurulu 21 Mayıs’ı, “Diyalog ve Kalkınma için Dünya Kültürel Çeşitlilik Günü” ilan etmiştir.

Kıbrıs, tarihi boyunca olduğu gibi bugün de bir çok farklı kültüre ev sahipliği yapmaktadır. Bu farklı kültürlerin tümü Kıbrıs’ta bir iz bırakmış ve Kıbrıs toplumunu bugün bildiğimiz haliyle şekillendirmiştir.

“Bu video Kıbrıs’ın çok kültürlülüğünü algılamamıza yardımcı oluyor; bu adada yaşayan bazı insanların hayatında görünür olmayanı görünür hale getirecek çekim teknikleri kullanarak kültürel çeşitliliğe yönelik farkındalığı artırmayı amaçlıyor. Çekimlerde Lefkoşa ve Larnaka’daki Ortodoks ve Katolik kiliseleri, Larnaka’daki bir cami ve Güzelyurt, Androlikou, Limasol ve surlariçinden bir çok sahne yer alıyor. Bizler, adamızı bu kadar eşsiz ve renkli yapan yegane şeyin kültürel çeşitlilik olduğuna inanıyoruz. Kıbrıs’ta yaşayan insanların farklı hikayeleri, inanışları var; farklı diller konuşuyor, farklı müzikler dinliyorlar. Her kültürün farklı gelenek ve görenekleri, hayalleri var.” diyor Dayanışma Evi Yöneticisi Marina Neophytou. 

Dayanışma Evi bu kampanyayla birlikte kültürlerarası diyalog, çeşitlilik ve kabullenmenin önemine yönelik farkındalığı artırmayı; farklılıkları gerçek ve gündelik yaşamında destekleyen bireylerden oluşan bir dünya topluluğu yaratmayı ve ön yargılarla keskinleşen kutuplaşmanın önüne geçmeyi ve farklı kültürlerden insanlar arasındaki anlayış ve dayanışmayı artırmayı amaçlıyor.

Kampanya videosu 21 Mayıs Pazar günü, Dayanışma Evi’nin websitesi, Facebook sayfası ve YouTube hesabından yayınlanmış ve organik olarak 49,580 izlenmeye ulaşmıştır. Kampanya birçok olumlu tepkinin yanında büyük olasılıkla “farklı olanı tehdit olarak algılamaktan” kaynaklanan olumsuz tepkiler de almıştır. Bu anlamda bideo sadece Kıbrıs’ta kültürel çeşitliliği göstermesi açısından değil, çok kültürlülüğe yönelik farklı görüşleri de ortaya çıkarması açısından da başarılı olmuştur.

Kampanyaya videoyu “#cyprus-diversity” etiketiyle paylaşarak sizler de katılabilirsiniz.

Videonun çekim ve düzenlemeleri Antonis Pouliasis ve Stelios Demetriou tarafından; müzik düzenlemesi ise Antonis Antoniou tarafından gerçekleştirilmiştir.

 

www.homeforcoopeation.info

www.facebook.com/Home4Cooperation


Benzer Haberler

257 sürücü süratli araç kullanmaktan rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

Ailesini aramak için ödünç aldığı telefonu vermeyen şahıs tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Narenciye bahçesinde iş kazası!

Voice Kıbrıs Haber

4 kişi yaralandı, 3 sürücü tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Arif Akkeleş’in ölüm sebebi açıklandı

Voice Kıbrıs Haber

“Amaç asgari ücreti haziran ayına sarkıtmaksa bunu asla kabul etmeyeceğiz”

TAK