FeaturedKIBRIS

Anastasiadis, Kıbrıs’ın kurtulma yoluna girdiğini söyledi

anastasiadis

2017 – 2022 Ulusal Gençlik Stratejisi resmi tanıtımında bir selamlama konuşması yapan Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades, konuşmasında söyledikleriyle, sorunların aşıldığı görünümü yaratmak istemediğini ve gençler arasında yüksek işsizlik oranının bilincinde olduğunu söyledi.

Kriz yıllarının ağırlığının gençlerin omuzlarına düşmesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Cumhurbaşkanı, işsizliğin kontrol altında tutulmasının ve halkın yüz yüze bulunduğu zor sorunların aşılmasının öncelikleri arasında yer aldığını vurguladı.  

Gençlerin, kendilerinin neden olmadıkları faturayı ödemeye davet edildiklerini, bunun da gençlerin, kendilerine ilerlemek için fırsatlar vermeyen siyasetlere karşı yüz çevirmelerine neden olduğunu belirten Anastasiades, gençlerle yapılan istişareler ve önerilerle, Gençler için bir Strateji oluşturulduğunu ve Bakanlar Kurulunun da bunu hükümet programı temelinde onayladığını söyledi.  

Cumhurbaşkanı, “sadece kararların alınması değil, bu kararların hayata geçirilmesini izlemek çok önemlidir” dedi.
 
Cumhurbaşkanı, “kağıtlar üzerinde bulunması amacıyla bir Strateji yaratmadık, ama, belli faaliyetlerle hükümete belli önlemler alma olanağı sunacak ve gençlere umut verecek bir Strateji için çalışıyoruz. Bu, hedefli politikalara, belli programlara, güvene, araştırmalara, yenilikçiliğe dayalı bir Gençlik Stratejisi olacak” dedi.  

 

Kaynak: KIBRIS HABER


Benzer Haberler

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (3 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK