FeaturedKIBRIS

Katledilecek mesafe var

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide, dün gerçekleştirdiği Anastasaides ve Akıncı görüşmelerinin ardından açıklamalarda bulundu, çabaların hafta sonuna kadar süreceğini belirtti.

Katledilecek mesafe var: Eide, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades ile Başkanlık Sarayında yaptığı görüşmenin ardından ise “kat edilecek daha belli bir mesafe var” olduğunu ifade ederek “Kıbrıs sorunundaki en önemli oyuncular Kıbrıslılardır. Şu an en önemlisi Kıbrıs’ta iki liderlerle yaptığım görüşmelerdir” dedi

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Rum Yönetimi Başkanı  Nikos Anastasiades ile Başkanlık Sarayında yaptığı görüşmenin ardından açıklamada bulunarak, “katedilecek daha belli bir mesafe var” dedi.
Eide, yapılan çalışmaların devam edeceğini “tek bugün değil gelecek günlerde de devam edilecek” dedi ve ortak bir zeminin bulunması için ortak niyet olduğunu belirtti.
Garantör ülkeler ile daimi temaslarda bulunduğunu ifade eden Eide, BM Genel Sekreteri ile de sürekli temasta olduğunu söyledi.
Kendisinin her hangi bir öneri sunup sunulmadığıyla ilgili bir soruya Eide, liderleri dinlemek istediğini ve onların fikirleriyle çalışmalar yapıldığını söyledi.
Anastasiades ile yaptığı görüşmeye değinen Eide, Cumhurbaşkanı ile “ayrıntılı bir görüşme” yaptığını ve görüşmenin liderler arası  bir anlaşma olması, Cevenre konferansının yapılıp yapılmayacağı konusu ve Cenevre konferansının gerçekleşmesi için atılması gereken adımlar ve yapılması durumunda bunun ne zaman gerçekleşeceğine odaklandığını belirtti.
“İşimiz bitmedi, Git- gel diplomasısi devam edecek” diyen Eide, Akıncı ile görüşmeden önce Anastasiades ile yaptığı görüşme hakkında basına başka açıklamada bulunmak istemediğini söyledi.
Kıbrıs sorunundaki en önemli oyuncuların Kıbrıslılar olduğuna işaret eden Espen Barth Eide, “şu an en önemlisi Kıbrıs’ta iki liderlerle yaptığım görüşmelerdir” dedi.


Benzer Haberler

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliğinin basına yalan ve yanlış haber düzenlettiği aşikardır”

TAK

Önce ağaca ardından toprak sete çarpıp durabildi, 3 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber