FeaturedTürkiye

Erdoğan ve Trump görüşmesi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın haftalardır beklenen ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesi dün gerçekleştirildi.

Görüşme sonrası Erdoğan ile Donald Trump basın toplantısı düzenledi.Basın toplantısının odağını ise terörle mücadele oluşturdu.

ABD Başkanı Donald Trump, basın toplantısında “Terörle mücadeledeki yeni düşmanımıza karşı çalışıyoruz… Türkiye’yi terörle mücadelesinde destekliyoruz” dedi. Trump, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ortadoğu’da barışı ve güvenliği sağlamak, paylaştığımız tehlikelerle mücadele etmek ve tüm insanlarımız için haysiyetli bir gelecek yaratmak için birlikte çalışmaya sabırsızlanıyorum” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise çalkantılı bir dönemde yakın işbirliğinin önemine dikkat çekerek, “Diyalog ve dayanışmamızı devam ettireceğiz .Bu ziyaretimiz tarihi bir dönüm noktası teşkil edecek” dedi.

“PYD/YPG’nin muhatap alınması mutabakata uygun değil” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aramızdaki ilişkileri güçlü tutmamız küresel barış için önemlidir. Esasen ABD ile BM ve NATO gibi kilit kuruluşlar ile yakın işbirliği içindeyiz. Önümüzdeki süreçte diyalog ve dayanışmayı daha da artırmakta kararlıyız. Doğrusu bu ziyaretimizin tarihi bir dönüm noktası teşkil edeceğine inanıyorum.” dedi.

DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerine kaşrı müşterek bir dayanışma ortaya koymanın önemine de dikkati çeken Erdoğan, “Bölgemizin geleceğinde terör örgütlerine yer yoktur. Özellikle PYD-YPG hangi ülke tarafında olursa olsun muhattap alınması küresel mutabakata uygun değildir. 15 Temmuz darbe girişimin faili FETÖ hakkındaki düşüncelerimizi ifade ettik” dedi.
ABD Başkanı Donald Trump soru cevap kısmında ise, “Türkiye ile ilişkilerimizi kimse yenemeyecektir” açıklamasında bulundu.Basın toplantısının ardından heyetler arasuı görüşlmelere geçildi.

Kaynak: BRT


Benzer Haberler

YDP Kurultayı’nda oylama yapılıyor… Sandıklar 20.00’de kapanacak

TAK

Hristodulidis “Türkiye’nin artık iki devleti değil egemen eşitliği desteklediği söylentileri doğru değil”

TAK

Von Der Leyen “Bütün AB Kıbrıs sorununda Güney Kıbrıs’ın tarafında”

TAK

Creditwest Bank 30. yılında ilkokul çocuklarına yönelik resim yarışması düzenliyor

Voice Kıbrıs Haber

Birçok bölgede 5 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Türkiye ve Yunanistan sınır kapıları arasındaki yeni köprünün inşasına bu yıl başlanacak

AA