FeaturedKIBRIS

3 zanlının suçsuz olduğu anlaşıldı!

(Kamalı Haber)- Lefkoşa’da düzenlenen operasyonda uyuşturucu maddeyle yakalanan zanlı yeniden mahkemeye çıkarılırken, daha önce tutuklanan3 zanlının ise suçsuz olduğu anlaşıldı.

Mahkemeye çıkarılan zanlı hakkındaki olguları Lefkoşa Adli Şube’de görevli polis memuru Murat Ergün aktardı.

Polis, 19 Mart 2024 tarihinde, 12:45-13:30 saatleri arasında 2 zanlının  kalmakta olduğu ikametgahta yapılan aramada elbise dolabı içerisinde toplam 27 gram uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi.

Polis, ikametgahın giriş kapısı önünde zanlıya ait mavi renkli ayakkabı içerisine gizlenmiş vaziyetteki siyah renkli gözlük kılıfı içerisinde, 15 adet şeffaf renk naylon poşete sarıla yaklaşık 42 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde, bir adet üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan hassas terazi ile bir adet pipo bulunarak emare alındığını, iki zanlıyla birlikte konu ikametgâhta tespit edilen diğer 2 zanlının da tutuklandığın açıkladı.

Polis, yapılan soruşturma sonucu 3 zanlının suçsuz olduğunun anlaşılarak, serbest bırakıldıklarını söyledi.

Polis, ifadesinde uyuşturucu maddenin kendisine ait olduğunu söyleyen zanlı aleyhindeki suçları kabul ettiğini açıkladı. Polis, Suudi Arabistan vatandaşı olan zanlının öğrenci izni olduğunu ifade ederek, uygun bir teminat talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlının 100 bin TL nakit teminat yatırması, yurt dışına çıkış yasağı, iki kefilin 500’er bin TL kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün ıspat-ı vücut şartlarıyla tutuksuz yargı kararı verdi.

 


Benzer Haberler

Uyuşturucu hapları Türkiye’den KKTC’ye satmak için getirdiler

Voice Kıbrıs Haber

Hem maaş hem de iki emeklilik maaşı alan devlet yetkililerinin adı açıklandı

Voice Kıbrıs Haber

BRT Hayvanseverler Derneği 1. Genel Kurulu yapıldı

TAK

Hırsızlık çetesinin çaldığı bazı emareler halen bulunamadı!

Voice Kıbrıs Haber

Baf’ta polislerin otellere “komando baskınları” yapmasına tepki

TAK

Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler Fed’in faiz kararına çevrildi

AA