FeaturedKIBRIS

3 bin hektar alan yandı, can kayıpları yaşandı

Güney Kıbrıs’ta geçtiğimiz Cumartesi günü Limasol’da başlayan ve hava şartlarından ötürü hızla bölge köylerine de yayılarak 4 kişinin hayatını kaybetmesine mal olan yangında 3 bin 134 hektarlık alanın yandığı belirtildi.

Alithia gazetesinin haberine göre, Avrupa Birliği (AB) Uydu Haritalama Hizmeti olarak bilinen Copernicus’un (Kopernik), cumartesi günü Limasol’da 3 bin 134 hektarlık bir alan yandığını kaydetti.

Gazete, Avrupa Komisyonu’nun (Copernicus uydusu aracılığıyla) uydu haritalama hizmetleri tarafından yayımlanan bilgilere göre, şu ana kadar 3 bin 134 hektarlık alan tamamıyla yanarken, bölgedeki 2 bin 366 hektarlık orman alanı ile 2 bin 482 hektarlık tarım arazisi de yangından etkilendi. Bölgedeki 347 konutun da yandığı belirtildi.

LARNAKA’NIN DAĞLIK BÖLGESİNDEKİ TÜM KÖYLER TEHLİKEDEYDİ

Öte yandan, Larnaka’nın dağlık bölgesinde geçtiğimiz hafta sonunda çıkan yangının yol açtığı yıkımın boyutunun sarsıcı olmasının yanı sıra, Rum Orman Dairesi Müdürü Haralambos Aleksandros’un açıklamasının da bu yönde olduğunu belirtildi.
Aleksandros açıklamasında, yangından ötürü yalnızca Maşera ormanının değil, bölgede bulunan tüm köylerin de tehlikeye girdiğini dile getirdi. Esas tehdidin, yangının Maşera ormanına girmesi, akabinde de Lefkoşa ovalarında söndürülmesi olduğunu ancak itfaiye birimlerinin bu korkunç gelişmeyi önlediklerine işaret etti.

TAK


Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK