Featured

29 Kişiye sözleşmeleri veriliyor!

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından finanse edilen ve T.C. Çukurova Kalkınma Ajansı teknik desteği ile bakanlık tarafından yürütülen 2016 Yılı Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan 29 başvuru sahibine sözleşmelerini veriyor.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 3.5 milyon TL’lik kaynak ile ilan edilen 2016 Yılı Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programına yapılan toplam 63 başvurunun 29’u değerlendirme sonucunda asil listeye girerek bakanlık ile sözleşme imzalama hakkını elde etti.

Açıklamada, söz konusu sözleşme tutarları kapsamında tüm kaynağın kullanılacağı belirtildi.

Tarımsal işletmelerde modern üretim tekniklerinin yaygınlaştırılması, tarımsal ürünlerin katma değerinin artırılması ile tarım ve kırsal alanlara yönelik kapasite ve ürün geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesinin amaçlandığı program kapsamında, soğuk zincire geçiş projeleri, küçükbaş hayvancılık işletmelerinin modernizasyonuna yönelik projeler, organik ve diğer sertifikalı üretim yapan işletmelerin modernizasyonuna yönelik yatırımların öncelikli olarak belirlendiği kaydedildi.

Bu çerçevede, 29 projenin dağılımına bakıldığında, küçükbaş hayvancılık işletmelerinin modernizasyonuna ve soğuk zincir sistemine geçiş projelerinin ön planda olduğu saptandı.

Açıklamada, 2016 Yılı Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı ile tarım piyasalarının etkinliğinin artırılması ve kırsal alanlarda sosyal ve ekonomik kalkınmanın sağlanmasının amaçlandığı vurgulandı.

2016 Yılı Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı’na olan başvuru sayısının 2015 yılına göre, % 21 ve aynı şekilde başarı oranının ise %10 artış gösterdiği belirtildi.

Açıklamada, sözleşmelerinin imzalanması ile proje izleme süreçleri başlayan proje sahiplerinin, proje faaliyetlerini başarılı bir şekilde tamamlayabilmeleri için bakanlık sorumluları ile birlikte çalışacakları da ifade edildi.

2016 Yılı Programı kapsamında, Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek programına başvurup hak kazanan 29 kişiye sözleşmeleri yarın düzenlenecek törenle takdim edilecek.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun katılımı ile bakanlıkta yer alacak olan tören saat 11.00’de gerçekleşecek.

Kaynak: BRT


Benzer Haberler

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzey atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar “KKTC Doğu Akdeniz’de huzur ve güvenin anahtarı”

TAK

Hekimler Sendikası’ndan 28 Nisan “Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü” mesajı

Voice Kıbrıs Haber

“RFA Cardigan Bay” ve “Jennifer” Gazze’ye gitmek üzere Güney Kıbrıs’tan yola çıktı

TAK

Doç. Dr. Arif Akkeleş hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber