ABFeaturedKIBRIS

’26 Mayıs’ta geçiş noktalarında sorun yaşanmamalı’

UniteCyprusNow 26 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Avrupa Parlamentosu seçimleriyle ilgili açıklamada bulunarak, seçim günü geçiş noktalarında sorun yaşanmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Açıklama şu şekilde:

“Avrupa Parlamentosu seçimlerinin yapılacağı 26 Mayıs Pazar günü, tüm geçiş noktalarında sergilenecek tavır, her iki toplum yöneticileri için önemli bir niyet göstergesi olacaktır.

Taraflar, Kıbrıs’ta çözüme ve en temel demokratik haklara yönelik saygısını, geçiş noktalarında gerekli tedbirleri alarak göstermelidir.

Yeşil hattın iki tarafındaki geçiş noktalarında herhangi bir sıkışıklık yaşanmasının, geçişlerin yavaşlatılmasının, veya Kıbrıslı Türklerin ve Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan diğer Avrupa Birliği yurttaşlarının oy verme işlemini olumsuz yönde etkileyecek herhangi bir sorunun, AB yurttaşlarının seçme ve seçilme hakkına yönelik açık bir müdahale olacağını anımsatmak isteriz.

Tüm Avrupa’nın gözü önünde yaşanacak bu önemli seçim gününde, her iki toplum yöneticilerini geçiş noktalarında yurttaşlara çağdaş, süratli, medeni hizmet vermeye davet eder; Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği’ne de bu yönde gerekli hassasiyeti göstermesi çağrısını yaparız.”


Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK