FeaturedKIBRIS

23 yıl sonra yakalandı!

tutuklu

Lefkoşa ve Mağusa bölgelerinde, 1993-1994 yılları arasında adı birden çok suça karışarak mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasının ardından yasa dışı yollardan yargılanmaktan kaçan Tamer Öztekin, 23 yıl aradan sonra yeniden Kuzey Kıbrıs’a dönmek isteyince tutuklandı.

Adana uçağı ile ülkeye gelerek Ercan Havaalanı’ndan giriş yapmak isterken tespit edilen Öztekin, “Mahkeme emrine riayetsizlik”, “ Vahim zarar”, “Ağır suçu önlemede ihmal”, “Evrak sahteleme”, “Sahtelenmiş evrakı tedavüle sürme” ve “Sahtekarlıkla mal temini” suçlamaları ile dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Mahkeme, aleyhinde tutuklu yargılanma talebi bulunan Öztekin’in, serbest kalması halinde yeniden yargılanmaktan kaçma ihtimali olduğuna bulgu yaparak, zanlının tutuklu yargılanmasına karar verdi.

1994 YILINDA GİRNE’DEN ÜLKEYİ TERK ETTİ

Olayın soruşturmasını yürüten polis çavuşu Melis Tahsiner, mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Tamer Öztekin’in, 7 Mart 1994’te Mağusa’da işlediği “Ağır suçu önlemede ihmal” suçu ile ilgili, 6 Mayıs 1994’te Mağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılarak teminata bağlandığını açıkladı. Teminat emri gereği zanlının Kuzey Kıbrıs’tan çıkış yapmasının yasaklanıp, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispatı vücutta bulunmasına emir verildiğini söyleyen polis çavuşu, zanlı Tamer Öztekin’in, 15 Temmuz 1994’ten sonra ispatı vücut etmeyerek mahkeme emrine riayetsizlik ettiğini açıkladı. Zanlının, 4 Ekim 1993’te Mağusa’da işlediği “Vahim zarar” ve 7 Mart 1994’te de yine Mağusa’da işlediği “Ağır suçu önlemede ihmal” suçlarından aleyhinde 2 dosyanın bulunduğunu belirten Tahsiner, zanlının aynı zamanda Lefkoşa’da 1994 Haziran ile Temmuz ayları arasında meydana gelen “Evrak sahteme”, “Sahtelenmiş evrakı tedavüle sürme” ve “Sahtekarlıkla mal temini” suçlarından aranan şahıs olduğunu da açıkladı.

Adı geçen zanlının, önceki gün Ercan Havaalanı’ndan giriş yaparken tespit edilerek, aleyhindeki derdest emri gereği tutuklandığını belirten polis çavuşu Melis Tahsiner, zanlıdan yapılan soruşturmada, Öztekin’in sözlü beyanında, 1994 yılında Girne’den çıkış yaptığını söylediğini ve bununla ilgili de soruşturmanın yapılacağını belirtti. Zanlı Tamer Öztekin’in, Kuzey Kıbrıs ile yasal bir bağının bulunmadığını da belirten polis çavuşu, Tamer Öztekin’in tutuklu yargılanmasını talep etti.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Zanlı Tamer Öztekin’in, serbest kalması halinde yeniden kaçma ihtimali olduğuna bulgu yapan Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğulları, zanlı Tamer Öztekin’in hükümsüz tutuklu olarak 1 ay cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Kaynak: Kıbrıs Postası – Nadire BAHADİ



Benzer Haberler

6 ve 7 yaşındaki iki kız çocuğuna cinsel tacizde buluna zanlı “Sarhoştum hatırlamıyorum”

Voice Kıbrıs Haber

Yeni asgari ücret 29 bin 640 TL

TAK

Naimoğulları “Yarın daha sert geleceğiz”

TAK

Bu güzergahı kullanacak sürücülerin dikkatine!

Voice Kıbrıs Haber

Minareliköy’de infiale neden olan olay!

Voice Kıbrıs Haber

Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama (Yabancılar) (Değişiklik) Yasa Tasarısı oyçokluğuyla geçti

TAK