FeaturedKIBRIS

22 Şubat İzci Düşünce Günü Kutlandı

İzcilik; fiziksel, psikolojik, zihinsel ve sosyal yönden çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunmak; öğrencilerimizi milli ve manevi değerlerine saygılı, vatanini ve milletini seven, doğru, temiz, düzenli, öz güveni gelişmiş, disiplinli, özgür zamanlarını yararlı ve zevkli çalışmalarla değerlendirebilen birer vatandaş olarak yetiştirmek; okulda, okul dışında, evde ve iş hayatında her türlü şiddetin önüne geçilmesi için; bir çok eğitimin verildiği; yaparak ve yasayarak öğrenme modeline dayalı, tüm dünyada gerçekleştirilen bir eğitim faaliyetidir.

İzcilik, gönüllü, uluslararası, üniformalı bir gençlik faaliyetidir. Çeşitli yaş gruplarındaki çocukların ve gençlerin zihinsel, bedensel, sosyal, ve ruhsal gelişmelerine katkıda bulunan, yapıcı, yaratıcı yeteneklerinin geliştirilmesi için gerekli çabaları içeren, onları ülke kalkınmasının temeli olan bilgi ve becerilerle donatmayı hedef alan, demokratik kişilik özelliklerinin ortaya çıkmasını sağlayan, ulusal ve uluslararası tüm gençliği bünyesinde toplayan bir eğitim aracıdır. Bu özellikleri ile izcilik, öğretim olmaktan çok uygulamalı bilgi ve beceri kazandıran eğitim karakterinde bir faaliyettir.

İzcilik iyi yurttaş yetiştirmeyi amaçladığından milli, iyi insan yetiştirmeyi amaçladığından ise evrensel bir olaydır. İzcilik, milliyet, ırk, din ve dil ayrımı olmaksızın herkese açık, gönüllü, politik olmayan eğitimsel bir gençlik hareketidir.

1926 Yılından itibaren, dünya izcilerinin birbirlerine arkadaşlık, sevgi ve yardım düşünceleri ile bağlılıklarını simgelemek üzere izciliğin kurucusu BADEN POWEL’ın eşi OLAVE POWEL’ın ortak doğum günü olan 22 Şubat, “İzci Düşünce Günü” olarak kutlanmaktadır.

İzciler sağlam kişilik ve karakter sahibi, milli ve insani duygu ve düşünceleri yüksek, araştırıcı, yapıcı, topluma bağlı ve saygılı kendi hayatının ve toplumun kalkınması için gerekli bilgileri kazanmış, benimsemiş ve bu bilgileri herkesle paylaşmayı görev bilmiş kişilerdir.

Ülkemiz ve dünya izcileri aldıkları bilgiler doğrultusunda sevgi dostluk kardeşlik, güven, yardımlaşma ve çağdaş düşünce duyguları ile 22 Şubat Düşünce Gününde yıl boyunca düşündükleri ve gerçekleştirdikleri çalışmaları bir kez daha izci kardeşleri ve toplumları ile paylaşmak için gündeme getirirler.

22 Şubat İZCİ DÜŞÜNCE GÜNÜ Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığına bağlı okullarımızda ve ilçelerimizde hafta boyunca yürüyüşler, ziyaretler, kermesler yapılarak kutlandı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ise 22 Şubat ÇARŞAMBA GÜNÜ Lefkoşa SSTB Gazinosu’nda saat 14:30’da bir kokteyl gerçekleştirdi. Kokteyle her bölgemizden izci liderlerimiz katıldı ve kokteyl sırasında ülkemiz izciliğine katkıda bulunmuş eski izci liderlerimiz, eski kaza komiserleri izci liderlerimiz ve eski izci örgütleri yöneticileri ile halen eğitimci izci lideri olarak görev yapmakta olan liderlerimize plaket takdim edildi. Bunların yanı sıra İzcilik Yürütme Kurulu Bölge Başkanı olarak görev yapan izci liderlerimize de teşekkür belgeleri sunuldu.

Plaket törenine Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı. Ardından İzcilik Yürütme Kurulu AsBaşkanı Lütfiye Fedai konuşmasında “ İzciliğin çocuklarımızın,gençlerimizin yetiştirilmesinde çok önemli bir etken olması nedeni ile biz liderlere çok önemli görevler düşmekte olduğu bir gerçektir.“Kendime,aileme,tanrıya,ulusuma ve insanlığa karşı ödevlerimi yerine getireceğime…” diye and içen bizler, aslında hem ulusal hem insanlığın ortak değerlerini ve izci türesinin tüm maddelerini özümsemiş kişiler olarak amacımız çocuklarımızın gelişmesinmde önemli bir etken olan izciliğe vatanını seven bayrağına sahıp çıkan saygılı olan kötü alışkanlıklardan uzak doğa ile içiçe temiz duygularasahip gençler yetiştirmektir.

Sunuculuk yapan İzcilik yürütme Kurul Üyeleri arkadaşlarımız Havva Değgin ve Emine Emel izcili tarihinden kısaca bahsettiler.

Ardından plaket törenine geçilerek plaketler ve teşekkür belgeleri dağıtıldı. Çok fazla katılımla gerçekleşen törenimizde duygulu anlar yaşandı. Rahmetli izci liderlerin aileleri çok duygulandılar.

 

 


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber