FeaturedKIBRIS

“21. Yüzyıl Öğretmeninin Genel Yeterlilikleri Çalıştayı” düzenleniyor

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Talim ve Terbiye Dairesi Müdürlüğü, 21. Yüzyıl öğretmeninin genel yeterliklerinin belirlenmesi amacıyla “21. Yüzyıl Öğretmeninin Genel Yeterlilikleri Çalıştayı” düzenliyor.

Bu kapsamda, 11 Mart 2022 Cuma günü saat 09.00’da Golden Tulip Hotel’de başlayıp üç farklı oturumda gerçekleştirilecek çalıştay ile dış paydaş düşünce, görüş ve önerileri toplanacak.

Düzenlenecek olan çalıştaya, Milli Eğitim Bakanlığı bürokrat, eğitim uzmanı, denetmen ve daire temsilcileri, Kamu ve özel okullardan oransan örneklem yöntemiyle belirlenecek okul müdür, müdür muavini ve öğretmenler, eğitim sendikaları (KTÖS, KTOEÖS), Kamu yükseköğretim kurumları (YÖDAK, AÖA, DAÜ, LAÜ ) ve Mecliste temsil edilen siyasi parti (UBP, CTP, HP, DP, YDP)   temsilcileri katılacak. 

  1. Yüzyılda yaşanan her alanda yaşanan hızlı gelişimin eğitim alanı üzerinde yarattığı değişimler nedeniyle öğretmenlik meslek statüsünün güçlendirilmesi doğrultusunda düzenlenecek olan çalıştay ile öğretmenlerin kendi yetkinlik düzeylerinin ve geliştirilmesi gereken yönlerinin belirlenmesi, öğretmenlerin mesleğe kabul ve adaylık süreçlerinde, mesleki gelişim ihtiyaçlarının tespit edilmesi ile bu ihtiyaçları gidermeye yönelik faaliyetlerin planlanması, öğretim faaliyetlerinin denetlenmesi ve değerlendirilmesi ile kariyerlerinin gelişimi ve yükselmeleri, sonuç olarak öğretmenlik meslek statüsünün güçlendirilmesi amaçlanıyor.

 


Benzer Haberler

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK

Baba-kız sprint rallisinde zirvede

Voice Kıbrıs Haber