FeaturedKIBRIS

2023-2024 eğitim yılı için tam gün eğitim hazırlıkları hızlandı

Adanın her iki tarafında 2023-2024 eğitim döneminde okullarda tam gün eğitime geçilmesi hedefleniyor.

Her iki taraf da tam gün eğitim için hazırlıkları hızlandırdı. Kuzeyde tam gün eğitime kademeli bir şekilde başlanması değerlendiriliyor.

Güney’de ise geçtiğimiz yıldan itibaren Lefkoşa ve Limasol’daki orta öğretim okullarında pilot uygulamaya başlandı. Önümüzdeki yıl ise Güney’deki tüm bölge okullarında tam gün eğitime geçilmesi bekleniyor.

Çavuşoğlu “ Gelecek yıl tam gün eğitime geçilecek”

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, bu yıl okulların açıldığı dönemde tam gün eğitime geçilmesi noktasında kararlı olduklarını ve bu doğrultuda adımlar atılacağını söylemişti.

Çavuşoğlu, önümüzdeki eğitim yılında haftada en az iki gün ile tam gün eğitimi uygulamaya başlayacaklarını ve yapılacak olan kademeli geçişle, üç yıllık süre içerisinde eğitimde tam gün uygulamasına geçeceklerini duyurmuştu.

Çavuşoğlu, dün yaptığı Meclis konuşmasında ise gelecek yıl özel eğitimde de tam gün eğitim uygulamasının başlatılacağını anımsattı.

Prodromu “Her ilçede tam gün eğitim veren lisenin olmasını planlıyoruz”

Kıbrıs Rum Eğitim Bakanı Prodromos Prodromu geçtiğimiz hafta, orta öğretimde tam gün eğitimle ilgili açıklamalarda bulundu.

Prodromou, Lefkoşa ve Limasol’daki okulların pilot okullar olarak faaliyet gösterdiğini, ancak uygulamanın diğer ilçelerdeki okullara genişletilmediğini belirtti.

Prodromou, diğer bölgeler için planlamalara atıfta bulunarak, “2023/24 eğitim yılından itibaren her ilçede tam gün eğitim veren lise olmasını planlıyoruz ” dedi.

 


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Mahkemede söz alan zanlı “Anlaştığım madde eksik geldi”

Voice Kıbrıs Haber

Gardiyanoğlu “Kamuya 20 engelli daha istihdam edilecek”

TAK

Özersay “Yeni tutuklamaların yapılacağını düşünüyoruz”

TAK

KTOEÖS’ten şok eylem

Voice Kıbrıs Haber

7 yıl hapse mahkum edilen zanlı Türkiye’ye iade edilecek!

Voice Kıbrıs Haber