DÜNYAFeaturedKIBRIS

2022 yılının ikinci ve son Ay tutulmasının gerçekleşmesine saatler kaldı

Yılın son ay tutulması Kıbrıs saati ile 10.02’de başlayacak. Tam tutulma, saat 13.41’de tamamlanacak. Tutulma, Asya, Avustralya, Kuzey ve Güney Amerika ile Kuzey ve Doğu Avrupa’nın bazı bölgelerinden gözlenebilecek.

2022 yılının ikinci ve son Ay tutulmasının gerçekleşmesine saatler kaldı. Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, yarın (8 Kasım 2022) yılın son Ay tutulması gerçekleşecek.

Ay’ın bakır renginde görüleceği Ay tutulması, yarın Asya, Avustralya Kuzey ve Güney Amerika ile Kuzey ve Doğu Avrupa’nın bazı bölgelerinden gözlenecek.

Dünya’nın gölge konisine saat 11.09’da girmeye başlayacak, saat 12.17’de tamamıyla girecek olan Ay, saat 12.59’da tutulma ortasına ulaşıp bakır renginde görülecek. Tam tutulma, saat 13.41’de tamamlanacak. Ay, saat 14.52’de yarı gölgeden çıkacak ve tutulma sonlanacak.

KIBRIS’TAN İZLENEBİLECEK Mİ?

Kıbrıs’tan izlenemeyecek olan tutulma, yarın saat 10.02’de Ay’ın Dünya’nın yarı gölgesine girmesiyle başlayacak. Kıbrıs saati ile 10.02’de Ay’ın Dünya’nın yarı gölgesine girmesiyle başlayacak.

Ay, Dünya’nın etrafındaki yörüngesinde dolanırken zaman zaman Dünya’nın gölgesine giriyor. Dolunay evresinde gerçekleşen bu geçişlerde, Güneş’ten aldığı ışığın bir kısmının ya da tamamının Dünya tarafından engellenmesiyle Ay’ın parlaklığı azalıyor. Bu olay, Ay tutulması olarak adlandırılıyor. Ay tutulması “parçalı”, “tam” veya “yarı gölge” tutulmaları olarak üç şekilde gerçekleşebiliyor. Tam tutulma sırasında Ay, gölge konisinin içerisine giriyor ve Dünya’nın gölgesi tamamen Ay’ın üzerine düşüyor.


Benzer Haberler

23 ve 47 yaşındaki şahıslar uyuşturucudan tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Burhan Yetkili Anı Satranç Turnuvası’nda ödüller verildi

Voice Kıbrıs Haber

YDP 4. Kurultayı yapılıyor. Arıklı ve Atalay başkanlık için yarışıyor

TAK

Güney Kıbrıs’ta organize suç örgütlerinin sayısı 10’dan fazla

TAK

Alkollü sürücülerin neden olduğu kazalar ucuz atlatıldı!

Voice Kıbrıs Haber

1 sürücü tutuklandı, 27 araç trafikten men edildi

Voice Kıbrıs Haber