FeaturedKIBRIS

2018’in son çeyreği dönüm noktası

Güney Kıbrıs’ın Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis, tek yanlı ilan edilen “Münhasır Ekonomik Bölge” içerisinde 2018’de yapılacak sondajların Rum Yönetimi’nin enerji politikası açısından çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Lakkotripis haftalık Kathimerini’ye verdiği özel röportajda, “West Capella” sondaj gemisi bölgeden ayrıldığına göre 11’inci parselde ikinci bir sondajın söz konusu olmadığına işaret ederek, “2018 araştırma sondajları yılı olacak” dedi.

Araştırma faaliyetlerinin 3, 6 ve 8 numaralı parsellerde yapılacağını belirten Lakkotripis, ENI şirketinin söz konusu parsellerde hangi sırayla ve ne zaman araştırma sondajı yapacağını bildirmesini beklediklerini, kendi beklentilerinin ise 2018 başları olduğunu belirtti. Lakkotripis, bunu, Exxon Mobil’in 10’uncu parseldeki araştırma faaliyetinin izleyeceğini ekledi.

Türkiye’nin “6’ncı parseldeki” faaliyetlerinin sondaj planlarını değiştirip değiştiremeyeceği sorulduğunda “gelecekteki planlarımızı etkilemez ancak Türkiye’nin, ruhsatlandırdığımız 6’ncı parselin kuzey bölümünde sismik aramalar yapması meşruiyet ve düzenin korunması açısından etkiliyor” dedi. 3’üncü tur ihaleye katılırken bölgedeki jeopolitik durumu çok iyi bildikleri için Türkiye’nin tavrının şirketleri etkilemediğini de söyledi. 

Lakkotripis, 2018’in son çeyreğini “dönüm noktası” olarak niteleyerek “o zaman, ‘Zohr’ yatağının keşfiyle başlayan İkinci Araştırma Sondajları Devri diye adlandırdığım devirle ilgili büyük resmi elde edeceğiz. O zaman ruhsatlandırılmış parsellerdeki araştırma sondajları tamamlanacak” dedi. Rum bakan, gelecekte yeni bir ruhsat ihalesine daha çıkılacağını da belirtti.


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber