KIBRIS

2017’de seyrüsefer uygulaması tarihe karışıyor

Alınan karar ışığında hazırlanan tüzükle 2017 yılında seyrüsefer uygulaması tarihe karışacak, tüm araçların yakıt alımları çiple olacak

Star Kıbrıs Gazetesi’nden Suna Erden’in haberine göre, Kuzey Kıbrıs’ta yıllardan beridir uygulamada olan seyrüsefer uygulaması tamamen tarihe karışacak. 2017 yılı ile birlikte trafikteki araçlar için tamamen yeni bir uygulama hayata geçecek. Konuyla ilgili tüzük hazırlanırken, elde edilen bilgilere göre, yeni uygulamada birçok şey değişecek. Tüzükte öngörülen değişikliklere göre, ülkedeki tüm araçlara çip takmak zorunlu hale gelecek. Çip taktırmayan akaryakıt alamayacak. Araç sahipleri çip taktırmak için herhangi bir ücret ödemeyecek. Seyrüsefer uygulaması tarihe karışacak ve 2017 yılı için ödeme yapanlar tüzük hayata geçer geçmez ödedikleri parayı yüzde 20 faizli devletten geri alabilecek.

Çip uygulaması ile akaryakıt kaçakçılığının önüne geçilmesi de planlanırken, tüm araçlar tamamen kayıt altına alınacak. Araçtan başlayarak tüm istasyonların ne kadar satış yaptığı takip edilecek. Her aracın ne kadar yakıt aldığı bilineceği için istasyonlar yanlış beyanda bulunamayacak. Kayıt dışı ekonomi ile mücadele kapsamında öngörülen çip uygulaması ile devletin yıllık 100 milyon TL’lik kaybı önlenecek. Böylelikle seyrüseferden beklenen gelir, kayıt dışılığın kontrol edilmesi ile elde edilecek gelirle karşılanacak.

YENİR YILDA YENİR SİSTEME HERKESE EŞİT GİRMELİYDİ

 

Kaynak: Star Kıbrıs


Benzer Haberler

Havai fişek kullanımı mercek altında

TAK

8 kundaklama olayına karışan kişi tutuklandı

TAK

Afrodit yatağıyla ilgili öneri ikinci kez reddedildi

TAK

Üstel ve Yılmaz’dan Ankara’da narenciye için mutabakat zaptı

TAK

2024 basın özgürlüğü endeksinde Kuzey Kıbrıs 90’ıncı sırada yer aldı

TAK

Sahte pasaport zanlısı 7 gün daha tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber