FeaturedKIBRIS

200’den fazla maskeli Kıbrıslı Rum yürüyüş yapan Suriyelilere saldırdı

Suriyeli mültecilerin yoğun yaşadığı Baf’ın Hloraka köyünde köy sakinlerinin pazar günü, mültecilerin bölgeden gönderilmesi talebiyle düzenlediği, ELAM, EDEK ve DİSİ’den bazı yetkililerin de katıldığı protesto yürüyüşü üzerine başlayan ve aynı gece maskeli Kıbrıslı Rumların Suriyelilerin evlerine saldırması ile devam eden çatışmalar hız kesmiyor.

Pazartesi gecesi de Rum polisinin yoğun güvenlik önlemlerine rağmen, 200’den fazla maskeli Kıbrıslı Rum Hloraka’ya girerek, bir gece önce uğradıkları Molotof kokteylli saldırıları protesto için yürüyüş yapan Suriyelilere saldırdı.

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis’in Polis Genel Müdürü Stelios Papatheodoru ve Adalet Bakanı Anna Prokopiu’yu dün gece Saray’a çağırarak Hloraka’da olup bitenler hakkında bilgi aldığına işaret eden Rum gazeteleri Hloraka’da cereyan edenlerle ilgili haberlerini manşetten ya da birinci sayfalarından okurlarına aktardı.

Alithia’ “Pandora’nın Kutusu Açıldı… 200’den Fazla Maskeli Hloraka’da İkici Gece Olay Çıkardı” başlıklı haberinde pazartesi geceki olaylar sırasında bir polis memurunun, eline Molotof kokteyli çarpması sonucu yaralandığını, 2’nci derece yanıklar yüzünden kaldırıldığı hastanede ayakta tedavi edildiğini yazdı.

Gazete Rum polisinin yeni saldırı ile ilgili gördüğü 23 kişiyi tutukladığını, bunlardan 16’sı hakkında mahkemeden 8’er gün tutukluluk emri alındığını yazdı. Rum Adalet Bakanı ve Polis Genel Müdürü ile yapılan toplantıya Suriyelilerin sözcüsü olarak katılan 47 yaşındaki Suriyeliye de “farklı suçlardan kelepçe takıldığını” yazdı.

Habere göre Baf Polis Müdürlüğü Basın Sözcüsü Mihalis Nikolau, pazartesi gecesi meydana gelen olaylarla ilgili ilk etapta 8 Kıbrıslı Rum, 12 Suriyeli ve bir Yunan toplam 21 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında bulunan 17 yaşındaki bir Kıbrıslı Rum, aleyhine dava okunduktan sonra serbest bırakıldı.

Tutuklanan Suriye uyruklulardan 4’ünün arabada olup olaylara karışmamakla birlikte, başka suçlardan tutuklandığını, aleyhlerine dava okunup serbest bırakılacaklarını söyleyen Nikolau bunlardan 47 yaşındaki kişinin polise muhalefet ve görevini yapmasını engellemekten, 27 ve 34 yaşındakilerin topluma kaygı yaratmaktan, 24 yaşındakinin de bıçak taşımaktan tutuklandığını söyledi.

Nikolau 47 yaşındaki Suriyelinin, “inşaatlardan alet çalmak” suçlamasıyla daha önce tutuklanacağını ancak Polis Genel Müdürü ve Adalet Bakanı ile yapılan toplantıya katılacağı gerekçesiyle tutuklanmadığını anlattı.

Suriyeli sözcünün, uğradıkları saldırılarla ilgili Kıbrıs Rum yönetiminden tatmin edici cevap almazlarsa Baf’a dönecekleri yolundaki açıklamasının yoğun tepki aldığını ve pazar gecesi kullandığı aracın maskeli kişiler tarafından yakıldığını da açıklayan Nikolau aynı kişi hakkında aile için şiddet suçlaması da olduğunu söyledi.

Bölgede geniş güvenlik önlemi aldığı belirtilen Rum polisinin dünden (salı) itibaren Çevik Kuvvet (MMAD), ve diğer kazalardan polislerle takviye edilen Toplumsal Oyalara Müdahale biriminin bölgede konuşlandırıldığı, Baf Polis Karakolu’nda da günde 24 saat aktif bir kriz masası oluşturulduğu kaydedildi.

Politis manşet haberine “Hloraka Kıyınına ‘Yasa ve Düzen’ İle Cevap… Olayların Şekli Yüzünden Kaygı… Olayların Tekrarlanmaması İçin Sıkı Polis Önlemi” başlığını attı.

Haravgi birinci sayfa haberini “Aşırı Sağa Müsamaha Yok” başlığını kullandı.

Fileleftheros birinci sayfa haberini “Olayların Domino Etkisinden Korkuluyor… Başkan’ın Müdahalesiyle Hloraka’da Sert Önlemler… MMAD Bölgede Konuşlandı… İkinci Gece Savaş Alanı… Hloraka Polis Devletine Benziyor… ” başlık ve spotlarıyla verdi.


Benzer Haberler

Büyük Hamam kapılarını yeniden halka açıyor

Voice Kıbrıs Haber

Ersin Tatar bugün KKTC’den ayrılarak Gambiya’ya gidiyor

Voice Kıbrıs Haber

278 sürücü süratli araç kullanmaktan rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

Park halindeki 2 araç alev aldı

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da uyuşturucu: 1 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

3 metre yükseklikten kayalıklara düşen şahıs yaralandı

Voice Kıbrıs Haber